Nintendo Switch – trucuri de cunoscut

Esti sigur/a de faptul ca stii toate functiile oferite de Nintendo Switch?

Inca de la lansarea sa, in martie 2017, Nintendo Switch se bucura de un succes enorm. Fie ca tocmai l-ai achizitionat, fie ca esti deja un jucator asiduu, descopera cele mai bune trucuri si sfaturi pentru a putea profita din plin de consola ta hibrid si de eShop.

Reglari rapide. Pentru a regla mai rapid unii parametri, in loc de a te pierde prin meniul complet, este de ajuns sa apesi pe butonul Home din dreapta si un mic meniu va aparea. Acest lucru iti va permite sa pui Switch in stand by, sa reglezi luminozitatea ecranului, volumul si sa activezi modul avion.

Gaseste Joy-cons pierdute. Deoarece manetele Joy-Con sunt detasabile si foarte mici, sunt foarte usor de pierdut. Pentru a le repera intr-un mod eficient, Nintendo a adaugat o functie extrem de practica. De pe ecranul de pornire apasa pe Manete dupa care Cauta manete. Se va afisa lista cu joy-cons dupa care trebuie sa o selectezi pe cea ratacita. Mentine apasat pe tasta L sau R, Joy-Con-ul va incepe sa vibreze.

Modifica tema. La fel ca in cazul smartphone-urilor, este posibil sa schimbi culoarea interfetei, poti alege intre alb clasic si negru clasic. Pentru asta, intra in setarile consolei – Teme si alege ceea ce doresti.

Da-i un nume consolei. De ce sa nu ii dai un numele consolei tale, sa o personalizezi? daca acest lucru te intereseaza atunci intra in setarile consolei – Consola – Numele consolei.

Activeaza controlul parental. Daca cumperi consola pentru un copil si vrei sa ai un anumit control in ceea ce priveste utilizarea acesteia, atunci activeaza controlul parental (defineste plajele orare ale jocului, restrictiile). Pentru asta, trebuie sa respecti urmatorul drum : Setari – Parenting Control. De mentionat este ca acest control parental se poate realiza si de pe un smartphone prin intermediul unei aplicatii Android/iOS.

Realizeaza o captura de ecran. Pe Joy-Con-ul stang vei gasi un buton patrat cu un cerc inauntru. Este butonul pentru captura, este de ajuns sa apesi pe el pentru a efectua o captura de ecran. Imaginile vor fi stocate in albumul foto. Daca apesi mai lung atunci Switch realizeaza o captura video cu ultimele 30 de secunde din gameplay.

Modifica ordinea utilizatorilor.  Se poate ca principalul utilizator al consolei sa nu fie primul profil care a fost adaugat. Acest lucru poate face selectarea utilizatorului cam plictisitoare. Din fericire este posibil sa modifici ordinea, astfel incat utilizatorul principal sa soseasca pe prima pozitie. Trebuie sa accesezi Setari – Utilizatori – Schimba ordinea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *