SănătateUltimele articole

5 condimente și ierburi care te fac fericit

Celebrele omega-3, prezente în peștele gras și fructele uscate, sunt recomandate în special pentru a ne spori moralul. Mai puțin cunoscute, anumite condimente și plante aromatice sunt, de asemenea, antidepresive naturale cu gusturi foarte variate. Șofran, scorțișoară, curcuma, rozmarin, cimbru … Concentrați-vă pe cele 5 arome anti-stres.

Şofran

Să respiri este deja o invitație la călătorie.

Considerat condimentul fericirii în medicina tradițională orientală, șofranul ar avea aceleași efecte ca și antidepresivele, potrivit unui studiu iranian publicat în 2015. Ar viza în special tulburările de dispoziție și depresia, tulburările alimentare. Cu toate acestea, nu este recomandat femeilor însărcinate și copiilor sub 6 ani. Omniprezent în bucătăria indiană, se găsește în paella spaniolă, risotto italian, bouillabaisse franceză …

Citește și  Din veșnicele trăiri: Am mai tăiat o panglicuță!

Scorţişoară

O aromă de Crăciun prin excelență, scorțișoară, băț sau măcinat, învelește, încălzește și stimulează neuronii.

Acțiunea sa influențează, de exemplu, funcțiile creierului prin creșterea concentrației, a memoriei și a atenției. De asemenea, acționează ca un inhibitor al apetitului atunci când se simte pofta de dulce. Există două tipuri de scorțișoară: cea a ceylonului este mai delicată și mai scumpă, în timp ce cea a Chinei este mai plină de corp și mai frecventă.

Curcumă

Culoarea sa ocru luminează deja rețeta.

Citește și  Tatăl lui Britney Spears renunţă la statutul de tutore al fiicei sale după mai mult de 13 ani

Cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatoare și anti-oxidante, turmericul activează și hormonul bunei dispoziții, serotonina. Presară larg bucătăria indiană și bucătăria thailandeză, care o combină adesea cu lapte de cocos pentru curry de pește. Uităm adesea să-l strecurăm în deserturi pe bază de fructe, dar parfumul său îmbunătățește plăcut rețetele dulci. Pentru puristi, alegem curcuma din regiunea Kerala din India. Conținutul său de curcumină este cel mai dens.

Rozmarin

Aduce un aer al Mediteranei și al maquisului în feluri de mâncare.

Rozmarinul are atât virtuți medicinale, cât și gustative. În caz de oboseală fizică și mentală, suprasolicitare și depresie, acesta dă un impuls corpului. Se joacă în special pe insomnie și nervozitate.

Citește și  David Beckham in scandal cu vecinii

Cimbru

Bucătăria provensală și roșiile sale gustoase îi conferă un loc de mândrie.

În același mod ca rozmarinul, cimbru este un bun aliat în caz de oboseală nervoasă, stres sau insomnie. Conține litiu, un mineral cu proprietăți antidepresive și aminoacizi și triptofan, precursorul serotoninei, esențial pentru somn. Este, de asemenea, un stimulent intelectual care calmează nervii. Multe ceaiuri de plante combină, de asemenea, cimbru și rozmarin.

Related posts
SănătateUltimele articole

Deodorant, alimentatie, haine – greseli de evitat impotriva transpiratiei

Areole, mirosuri neplacute…chiar daca transpiratia este un fenomen cat se poate de normal, nu…
Read more
SănătateUltimele articole

Transplantul mi-a dat opt ani în plus de viață

Când Brian Keeley era în terapie intensivă după ce a suferit un atac de cord brusc, soției sale…
Read more
MondenUltimele articole

Sir Elton John: Turneul din Marea Britanie și Europa a fost amânat pentru 2023

Sir Elton John și-a amânat viitorul turneu din Marea Britanie și Europa 2021 până în 2023, din…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.