Ultimele articoleUtile

Adevar si mit despre apa

Apa este principalul constituent al organismului nostru, apa reprezentand 65% din greutatea noastra. Drept urmare, nu ne putem lipsi de acest element esential. Pentru o hidratarea corespunzatoare a venit timpul sa punem punct miturilor cu privire la consumul de apa si sa raspundem la urmatoarele intrebari: care este cel mai potrivit moment pentru a bea apa? Putem bea apa cu gheata? Bauturile carbogazoase sunt prea sarate?

Nu trebuie sa bei apa in timpul mesei. Adevarat sau fals? Fals. Contrar ideilor preconcepute, un pahar-doua de apa in timpul mesei nu perturba cu nimic digestia. Da, apa dilata stomacul insa nu mai mult ca alimentele consumate. Apa are locul sau privilegiat in cadrul unei mese si face parte din lista de ingrediente fara risc de a provoca tulburari digestive. Bineinteles, asta nu inseamna ca trebuie sa bei o carafa intreaga in timpul mesei, cu moderatie. Permite in egala masura reducerea apetitului ceea ce este interesant in cazul persoanelor dornice sa isi controleze greutatea.

Citește și  Sarcina si consumul de cofeina

Nu trebuie sa astepti sa iti fie sete sa bei apa. Adevarat sau fals? Adevarat. Acest semnal se manifesta atunci cand organismul este deja deshidratat. Atunci cand corpul se afla in deficit de apa, presiunea arteriala scade. Receptorii trimit astfel un mesaj centrului de reglare a setei, situat pe hipotalamus si declanseaza nevoia de a bea.

Citește și  Actorul Sir Ian Holm, premiat în Lord of the Rings, a decedat la 88 de ani

Apa cu gheata nu este buna. Adevarat sau fals? Adevarat. Nu este buna pentru dinti, fragilieaza gatul si agreseaza sfera digestiva. Nu este recomandata persoanelor care sunt operate la stomac deoarece au un volum gastric mai redus. Pentru a te racori putin opteaza pentru o apa la o temperatura de 8-12 grade Celsius.

Bauturile gazoase sunt prea sarate. Adevarat sau fals?Adevarat si fals. Doar unele din ele nu sunt recomandate deoarece contin o cantitate mare de sodiu, sub forma de bicarbonat de sodiu. In schimb, sunt recomandate pentru a lupta impotriva aciditatii in cazul unor tulburari digestive (aciditate gastrica, reflux) sau pentru persoanele care fac sport.

Citește și  Cele mai neobsinuite nume date de celebritati copiilor lor

Copiii si persoanele in varsta trebuie sa bea mai multa apa. Adevarat sau fals?  La sugar, al carui corp este compus din 75% apa, orice deficit hidric poate provoca in doar cateva ore probleme grave in cazul organelor vitale. La persoanele in varsta acest lucru poate provoca o scadere brutala a tensiunii arteriale. Ambele categorii de varsta sunt expuse, bebelusii deoarece nu se pot exprima si persoanele in varsta deoarcee sistemul lor de alerta de declansare a setei nu mai functioneaza asa cum trebuie.

Related posts
SănătateUltimele articole

Deodorant, alimentatie, haine – greseli de evitat impotriva transpiratiei

Areole, mirosuri neplacute…chiar daca transpiratia este un fenomen cat se poate de normal, nu…
Read more
SănătateUltimele articole

Transplantul mi-a dat opt ani în plus de viață

Când Brian Keeley era în terapie intensivă după ce a suferit un atac de cord brusc, soției sale…
Read more
MondenUltimele articole

Sir Elton John: Turneul din Marea Britanie și Europa a fost amânat pentru 2023

Sir Elton John și-a amânat viitorul turneu din Marea Britanie și Europa 2021 până în 2023, din…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *