Ultimele articoleUtile

Alergie la soare: ce este de facut?

Lucita, urticaria solara si fotosensibilitatea…acestea reprezinta manifestarile alergiei la soare. Este intotdeauna rezultatul unei reactii ale pielii (fata, mana, picioare, brate) la razele UV. Ce este de facut ? Va spuem in cele ce urmeaza.

Definitia alergiei la soare. Aceasta manifestare cutanata reprezinta o reactie a sistemului imunitar la expunerea la razele ultraviolete. Acest termen regrupeaza diferite tipuri de reactie la soare. Medicamente pot fi recomandate preventiv precum carotene, acid para amino-benzoic, vitamina PP si antihistaminice. Puvaterapia este un alt tratament care poate fi  in egala masura recomandat.

Tipuri de alergie la soare. Termenul de alergie solara desemneaza mai multe tipuri de simptome : lucita, urticarie solara si fotosensibilitate.

Citește și  Fiica printului Harry si a lui Meghan Markle s-a nascut. Ce nume are?

Lucita estivala benigna sau lucita polimorfa

Lucita : estivala sau polimorfa, care sunt tratamentele recomandate? Lucita reprezinta o alergie la soare, frecventa in special la doamne si la domnisoare. Se manifesta printr-o eruptie pe piele (fata, maini, picioare) declansata de razele solare.

Urticaria solara. Urticaria solara este rezultatul unei sensibilitati. Afecteaza in special femeile cu varsta cuprinsa intre 20-40 de ani. Este destul de rara si se manifesta printr-o umflatura locala a pielii care survine in primele minute de la expunerea solara precum si prin mancarimi la nivelul zonelor acoperite in mod obisnuit precum trunchi, spate sau brate. Persoana afectata simte uneori o senzatie de furnicaturi si/sau de arsura inainte de aparitia simptomelor. Si alte simptome pot aparea in egala masura precum durerile de cap, ritm cardiac accelerat sau hipotensiune. Tratamentele sunt simptomatice.

Citește și  Emma Raducanu se alatura casei Dior pentru frumusete si moda

Fotosensibilitate chimica. Este rezultatul intalnirii dintre razele solare si un produs chimic precum un medicament. Un medicament poate provoca reactii anormale ale pielii in timpul expozitiei la razele UV.

Ce este de facut in cazul unei alergii la soare?

Pentru a evita o alergie la soare, cel mai important este sa aplicam o crema solara care ne protejeaza de razele UVA si UVB.

Citește și  Inovatii care ne vor imbunatati sanatatea in 2020

Medicamentele carotene pot fi de mare ajutor in cazul unei alergii solare. Trebuiesc luate cu o saptamana-doua inainte de expunerea la soare si in timpul expunerii. Sunt vandute in farmacie fara reteta.

Acidul paraaminobenzoic este recomandat pentru prevenirea lucitei estivale benigne. Tratamentul trebuie sa debuteze inainte cu 15 zle de expunerea la soare si sa se prelungeaza pe toate durata expunerii. Vitamina PP este uneori recomandata pentru a calma alergia la soare.

Related posts
MondenUltimele articole

Emma Raducanu se alatura casei Dior pentru frumusete si moda

Emma Raducanu, cea mai tânără jucătoare de tenis care a câștigat un titlu de Grand Slam din…
Read more
DeliciiUltimele articole

Un scafandru găsește o sabie a unui cruciat de acum 900 de ani

O sabie despre care se crede că aparținea unui cavaler cruciat în urmă cu aproximativ 900 de ani…
Read more
DeliciiUltimele articole

NASA lansează nave spațiale pe asteroid pentru a se pregăti de potențialul Armaghedon

Chiar dacă amenințarea unui asteroid care distruge planeta nu este pentru mâine, NASA preferă…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *