Apple și Google follow Covid-19: Urmărirea contactelor la 3 miliarde de oameni

Apple Inc. și Google au dezvăluit un parteneriat pentru a adăuga tehnologie în platformele lor de smartphone-uri, care îi va avertiza pe utilizatori dacă au intrat în contact cu o persoană cu Covid-19.

Utilizatorii trebuie să opteze pentru sistemul care are potențialul de a monitoriza aproximativ o treime din populația lumii.

Tehnologia, cunoscută sub numele de contact-tracing, este proiectată să reducă răspândirea noului coronavirus, spunându-le utilizatorilor că ar trebui să facă carantină sau să se izoleze după contactul cu o persoană infectată.

Rivalii de la Silicon Valley au spus vineri că, construiesc tehnologia în sistemele lor de operare iOS și Android în doi pași. La jumătatea lunii mai, companiile vor adăuga capacitatea pentru telefoanele iPhone și Android de a schimba fără fir informații anonime prin aplicații administrate de autoritățile de sănătate publică. Companiile vor lansa, de asemenea, șabloane pentru aplicațiile de sănătate publică pentru a gestiona funcționalitatea.

Aceasta înseamnă că, dacă un utilizator este testat pozitiv pentru Covid-19 și adaugă aceste date în aplicația sa de sănătate publică, utilizatorii cu care a ajuns în apropiere cu câteva zile anterioare, vor fi anunțați despre contactul lor. Această perioadă ar putea fi de 14 zile, dar agențiile de sănătate pot stabili intervalul de timp.

Al doilea pas va dura mai mult. În următoarele luni, ambele companii vor adăuga tehnologia direct în sistemele lor de operare, astfel încât acest software de urmărire a contactelor să funcționeze fără a fi nevoie să descarce o aplicație. Utilizatorii trebuie să se înscrie, dar această abordare înseamnă că pot fi incluse mai multe persoane. IOS-ul Apple și Android-ul Google au aproximativ 3 miliarde de utilizatori între ei, peste o treime din populația lumii.

Totuși, această tehnologie este controversată, deoarece implică partajarea informațiilor sensibile despre sănătate de la miliarde de oameni prin dispozitive mobile care își transmit în permanență locația. Unii politicieni și autorități de reglementare avertizează că intimitatea cetățenilor trebuie protejată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *