Bergamota, acest fruct picant puțin cunoscut, foarte apreciat în vremuri de pandemie

bergamota

Scăpați de lămâie. În această iarnă, faceți loc bergamotei să aromeze ceaiurile, ceaiurile din plante sau produsele de patiserie. În timp ce cuvântul „coronavirus” este încă pe buzele tuturor, acest fruct puternic, cunoscut pentru virtuțile sale, reapare.

De câteva săptămâni, a apărut o nebunie tot mai mare pe motoarele de căutare a bergamotei, care nu trebuie confundată cu bergamota de lămâie (o varietate de lămâie dulce). Dincolo de sezonalitatea acestui fruct care se consumă în ianuarie și februarie, această curiozitate bruscă ar putea fi explicată prin virtuțile liniștitoare, potrivit lui Laure Bernard, naturist de profesie, fără a uita să menționăm aromele sale acidulate ideale pentru condimentarea ceaiurilor.

Ceaiuri din plante , pentru retete de pește și carne. Pentru a afla mai multe despre acest fruct surprinzător de bun pentru organism și papilele gustative, specialistul ne dezvăluie toate secretele.

O coajă mai amară și acidă decât lămâia

Fruct al arborelui bergamot, bergamota își găsește rădăcinile în Italia în regiunea Calabria – situată în sudul țării – care reprezintă 85% până la 90% din producția sa mondială. Mai puțin frecvent în supermarketuri, acest citric se găsește în principal în magazinele alimentare și în magazinele ecologice. Se diferențiază de vărul său de lămâie datorită aspectului său mai puțin proeminent și a suprafeței sale mai netede: „Forma bergamotei seamănă cu cea a unei portocale, descrie Laure Bernard, pielea sa este și mai puțin granulată”. Acest fruct verzui când este tânăr, iar galben când este copt, diferă, de asemenea, de congenerul său prin gustul său mai pronunțat: „În ceea ce privește aroma, bergamota este în mod clar mai amară decât lămâia. În gură, îi puteți simți mai mult aciditatea ”.

Agent digestiv excelent și anti-stres puternic

Consumul de bergamotă sub formă de ceai de plante ar aduce beneficii considerabile corpului și minții noastre, potrivit naturistului. Infuzia cu pofta de mâncare ameliorează tulburările de tranzit și crampele stomacale, dar combate în mod eficient stresul, anxietatea și agitația de somn. Virtuți calmante deosebit de căutate în aceste zile.

„În aceste vremuri de izolare și restricție pandemică duc la stres, anxietate și chiar depresie. Bergamota oferă o ușurare durabilă de la aceste neplăceri ”, spune Laure Bernard. „Pentru rezultate vizibile, beți trei infuzii de bergamotă pe zi, pe o perioadă de două până la trei săptămâni”, sfătuiește ea. Tot ce trebuie să faceți este să lăsați câteva coaje de bergamotă la infuzat timp de trei până la cinci minute într-o linguriță de apă încălzită anterior la 100 de grade. O rețetă naturală, accesibilă tuturor.