21 octombrie 2020

Boris Johnson impune restricții în lupta contra covid-19, la Manchester

remdesivir

Boris Johnson va impune joi seară cele mai mari restricții contra coronavirusului în Marea Britanie, după ce discuțiile cu liderii locali s-au întrerupt.


Premierul Boris Johnson a avertizat că viețile oamenilor vor fi în pericol în regiune dacă guvernul nu va acționa și a lăsat deschisă posibilitatea blocării naționale în cazul în care ratele de infecție continuă să crească.
Într-o conferință de presă, marți, Johnson a spus că Marea Britanie se află pe o „cale îngustă” și că nu vrea să impună un blocaj la nivelul întregii Anglii „dacă nu trebuie”.

Primarul din Manchester, Andy Burnham, a avertizat că „sărăcia, lipsa de adăpost și dificultățile” vor crește deoarece miniștrii nu au fost de acord să furnizeze 65 de milioane de lire sterline (84 de milioane de dolari) – „minimul minim” pe care Burnham l-a spus că este necesar pentru protejarea afacerilor.

Dar secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, a declarat că regiunea va primi 22 de milioane de lire sterline, alături de alt sprijin suplimentar, în conformitate cu pachetele acordate regiunii orașului Liverpool și Lancashire, care sunt, de asemenea, în top covid-19. În Parlament, el a acuzat laboristul că „joacă jocuri politice”.

Partidul Laburist va forța miercuri un vot simbolic în Camera Comunelor, solicitând guvernului să livreze „un acord echitabil” pentru comunitățile care se confruntă cu restricții de nivelul 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *