Ultimele articoleUtile

Coronavirus, cum diferentiem simptomele de cele ale gripei?

Tuse, febra…simptome care isi pot face aparitia in caz de gripa…sau in cazul unei infectii cu coronavirus. Atunci cum se poate pune diagnosticul corect? Cum putem diferentia simptomele infectiei cu coronavirus de simptomele unei gripe ?

Peste 600 de persoane repartizate in 20 de tari diferitesunt afectate de coronavirus. Cifre care au creat isterie peste tot in lume, mai ales ca simptomele provocate de acest virus provenit din China sunt asemanatoare cu cele ale gripei. 2019-nCOV se afla la originea acestor pneumopatii care se manifesta in principal prin febra si probleme respiratorii.

Alte simptome, si ele asociate gripei, isi pot face si ele aparitia. Simptomele principale sunt febra, un simptom pseudogripal, dureri de cap, dureri de articulatii si ale muschilor in prima faza. Apoi apar unele probleme respiratorii, tuse, respiratie grea, sufocare ajungand la pneumonie care pot fi severe in cazurile mai grave.

Coronavirus – o prelevare necesara pentru a pune un diagnostic corect. Cum se poate, in acest context, pune un diagnostic corect in cazul unei infectii cu coronavirus ? Intai si intai, pacientii care se reintorc din China – din regiunea Wuhan in special – si care prezinta semne de infectie respiratorie trebuie sa se prezinte de urgenta la medic. In fata unei suspiciuni de coronavirus, masuri de precautie vor fi luate. Pacientii sunt supusi unui examen fizic care ia forma unui prelevat nazal. Este singura modalitate exstenta pentru moment pentru a detecta prezenta virusului.

Se efectueaza analiza esantionului prelevat dupa care aceasta analiza se va trimite in mai multe laboratoare care vor confirma sau infirma infectia. Rezultatele testului sunt disponibile trei zile mai tarziu. Daca sunt pozitive, prelevarea se va mai efectua o data pentru a confirma diagnosticul.

Infectia este transmisa pe cale aeriana, adica prin inhalarea particulelor infectate din stranutul sau tusea unei persoane infectate sau prin contactul cu o suprafata care a fost contaminata si atingerea gurii, nasului sau ochilor cu mainile murdare. Chiar daca specialistii cunosc modul de transmitere a acestei noi tulpini de coronavirus, se fac inca cercetari cu scopul de a se identifica categoriile de varsta care inca se afla supuse riscului de infectie insa si persoanele care prezinta un potential mai mare de contagiozitate. Nu exista un tratament specific pentru aceasta infectie cu coronavirus, in cele mai multe cazuri simptomele trec de la sine. Simptomele pot fi ameliorate cu analgezice, antipiretice, sirop de tuse si spray-uri nazale. Daca aceste manifestari se agraveaza trebuie mers e urgenta la medic.

Related posts
MondenUltimele articole

A încetat din viaţă, la 41 de ani, designerul Virgil Abloh

Star al generaţiei milennials şi rege al streetwear-ului de lux, designerul american Virgil Abloh…
Read more
MondenUltimele articole

Tezaur de topoare din Epoca Bronzului la Hertfordshire, găsit de o fată cu detector

O fată de 13 ani a descoperit un tezaur de topoare din epoca bronzului, în a treia ei excursie de…
Read more
MondenUltimele articole

Kim Kardashian a finanțat repatrierea unei echipe de fotbal afgane care fugea de talibani

Vedeta americană de reality TV s-a oferit să ajute femeile afgane din echipa națională de fotbal…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *