Ultimele articoleUtile

Cum putem lupta cu tulburarile de somn in plina pandemie

Stresul este din ce in ce mai prezent in ultimele luni cea ce are un impact asupra somnului nostru si asupra sanatatii noastre mentale. Lipsa somnului are un impact considerabil asupra sanatatii noastre fizice si emotionale, afectandu-ne, in egala masura si sistemul imunitar. Iata ce trebuie sa faci pentru a lupta cu tulburarile de somn in plina pandemie.

Izolarea sociala. Izolarea sociala si singuratatea au un impact devastator asupra sanatatii noastre mentale si asupra somnului nostru. Multi dintre noi locuim singuri si, din cauza distantarii si izolarii stam mai mult singuri, ne lipseste contactul uman. Studiile arata ca singuratatea ar putea reduce calitatea  dar si cantitatea somnului

Relatiile sociale. Incearca sa creezi relatii sociale luandu-ti totodata masurile sanitare necesare. Organizeaza o cina in familie din cand in cand sau fa o plimbare relaxanta cu partenerul de viata, daca sunteti izolati impreuna. Cat despre relatiile virtuale, daca esti o persoana celibatara, singuratica, gaseste o modalitate de a intra in contact cu oamenii in mod virtual. Exista numeroase grupuri de sustinere pentru acele persoane care simt nevoia sa se conecteze cu ceilalti, fie si din punct de vedere virtual. Astfel, se va reduce din greutatea singuratatii.

Citește și  Ce trebuie sa mancam atunci cand suntem stresati

Ajuta-i pe ceilalti. Poti deveni voluntar, sa ii ajuti pe ceilalti in aceasta perioada dificila, mai ales pe batrani, cei mai vulnerabili in fata virusului. Este o modalitate excelenta de a te face util si sa ridici moralul celor pe care ii ajuti totodata.

Citește și  Noua aplicatie smartphone pentru Skoda care identifica defectiunile masinii

Ritmul circadian. Schimbarea de rutina de care am avut parte in ultima perioada poate avea un impact considerabil asupra ritmului nostru circadian. Ritmul nostru circadian functioneaza asemeni unui ceas intern, ne regleaza somnul precum si numeroase alte sisteme ale corpului nostru. Are in egala masura un impact asupra sistemului nostru imunitar, asupra metabolismului si asupra productiei de hormoni. Ceasul nostru intern este dereglat cu usurinta de aceleasi sisteme pe care le regleaza. Pote fi drept urmare perturbat de schimbarile de somn sau de regimul alimentar.

Somnul si sanatatea. Chiar daca ritmul circadian este perturbat din cauza lipsei de somn, acest lucru ar putea avea un impact asupra unui alt sistem al corpului nostru. De aceea, somnul nostru este extrem de important pentru sanatatea noastra dar si pentru moral.

Citește și  Recuperarea economică post-virus ar putea fi una verde

Pandemia ne-a obligat sa ne reorganizam viata ceea ce a reprezentat o veritabila provocare pentru ceasul nostru intern. Majoritatea din noi lucram acasa. Este important sa gasim o rutina care sa corespunda cronotipului nostru. Cronotipul reprezinta manifestarea ritmului nostru circadian care ne defineste daca suntem matinali sau nu.

Ritmul nostru din pandemie nu mai este acelasi ca inainte. Trebuie sa ne regasim un ritm pentru ca somnul nostru sa nu aiba de suferit…

Related posts
SănătateUltimele articole

Deodorant, alimentatie, haine – greseli de evitat impotriva transpiratiei

Areole, mirosuri neplacute…chiar daca transpiratia este un fenomen cat se poate de normal, nu…
Read more
SănătateUltimele articole

Transplantul mi-a dat opt ani în plus de viață

Când Brian Keeley era în terapie intensivă după ce a suferit un atac de cord brusc, soției sale…
Read more
MondenUltimele articole

Sir Elton John: Turneul din Marea Britanie și Europa a fost amânat pentru 2023

Sir Elton John și-a amânat viitorul turneu din Marea Britanie și Europa 2021 până în 2023, din…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.