mie. iul. 8th, 2020

Cum sa iti facilitezi cautarile pe web activand Google Lens in Chrome

google

Ultima actualizare a browserului web mobile a firmei din Mountain View integreaza o functie ascunsa care permite folosirea Google Lens pentru cautarea avansata de imagini.

Daca cauti in mod frecvent imagini pe Google Images de pe smartphone-ul tau Android, ultima actualizare a Google Chrome te va interesa cu siguranta. O functie de cautare avansata pentru Google Images a fost integrata si ofera posibilitatea de a folosi Google Lens pentru a te ajuta sa cauti imagini similare in unele zone precise. Aceasta functie este dezactivata prin default si se activeaza accesand un meniu secret al navigatorului. Iata cum poti profita de aceasta facilitate inca de azi.

Actualizeaza Chrome. Daca inca nu ai facut acest lucru, trebuie sa activezi Google Chrome pe aparatul pe care il folosesti.

Acceseaza flags. Mai apoi deschide navigatorul dupa care, in bara de adrese trebuie sa treci chrome://flags. Aceasta pagina regrupeaza toate functiile ascunse, inca la un stadiu experimental, ale Chrome. Cu fiecare actualizare a browserului, Google le poate integra in versiunea stabila a aplicatiei, sa le pastreze in teste sau sa le elimine. Se poate deci intampla cu o viitoare actualizare ca firma sa decida fara sa previna sa retraga aceasta functie fara ca ea sa fie in mod obligatoriu integrata in nabigator.

Activeaza flagul Google Lens.  In campul de cautare afisat in partea de sus a ferestrei trebuie sa treci Google Lens. Un rezultat de cautare unic ar trebui sa se afiseze, Google Lens powered image search in the context menu.

In partea dreapta, inlocuieste valoarea Defautl cu Enabled. Apasa apoi pe Relaunch pentru a reporni navigatorul pentru ca toate modificarile sa fie luate in considerare.

Foloseste Google Lens.  Acceseaza un site pe care un element al unei imagi a reusit sa iti atraga atentia. Apasa lung pe imagine pentru a afisa meniul contextual. Un nou meniu Use Google Lens ar trebui sa fie disponibil. Apasa pe buton pentru a lansa functia.

Pentru a cauta un element precis afisat intr-o imagine, apasa pe unealta de reincadrare afisata in partea dreapta jos si selecteaza zona imaginii pe care Google Lens trebuie sa se concentreze. Motorul de cautare ar trebui sa afiseze instant rezultatele similare unui element de cautare.

Cu Google Lens poti cauta ceea ce vezi, sa lucrezi mai rapid si sa intelegi lumea din jurul tau folosind doar o fotografie sau o camera foto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *