Ultimele articoleUtile

Cum să meditați zece minute fără să stați

Vrei să încerci meditația, dar gândul de a sta cu picioarele încrucișate cu un bol tibetan te deprimă? Nu trebuie să adoptați recuzita și poziția. Un medic specializat în această disciplină ne îndrumă.

 Nu găsești timp pentru o sesiune lungă și nu poți sta „fără să faci nimic”? Acest lucru este normal, dar gândiți-vă din nou. Pentru Marine Colombel, un medic specializat în meditație, există mai multe mijloace giratorii care pot ajuta la intrarea într-o stare meditativă și, astfel, să învețe să-și înțeleagă mai bine și să-și canalizeze emoțiile. Pentru că este mult mai mult o stare de spirit decât o tehnică, ea explică: „Nu contează ce facem, atâta timp cât ne concentrăm asupra momentului prezent, asupra senzațiilor noastre, a simțurilor noastre, a respirației noastre”.

Meditează din picioare

Citește și  Cum te ajuta ceaiul de chimion sa slabesti

Ferm pe ambele picioare, spatele drept, umerii relaxați … Această formă de meditație tradițională chineză, la originea Qi Gong și Tai-Chi, este o alternativă bună la poziția de șezut uneori descurajantă. Avantajele sunt numeroase: pe lângă faptul că face posibilă adoptarea unei atitudini meditative la fel de eficiente ca ședința, această poziție activează mai mulți mușchi. „Meditația în picioare are un efect dublu, psihic și muscular”, explică Marine Colombel. Stimulează mușchii adânci și circulația sângelui. Este foarte binevenit să construiți mușchii ușor sau să vă recuperați atunci când veniți după o boală”.

În ceea ce privește cursul acestor câteva minute de meditație, nimic nu poate fi mai simplu. În picioare, fără să închizi neapărat ochii, lași să aibă loc o respirație naturală, apoi, ne cufundăm în meditația însăși: „Ne observăm postura internă, simțim toate senzațiile prezente în corpul nostru, cele de ancorare cu solul, cele ale articulațiilor și cele mai profunde, de respirație, de inima care bate …” , descrie medicul.

Citește și  Beyoncé donează 6 milioane de dolari pentru lupta cu coronavirusul prin intermediul inițiativei BeyGOOD

Meditează culcat

Aveți deseori probleme cu adormitul, pentru că reveniți la momentele dificile din ziua dvs. sau sunteți deja îngrijorat de ziua următoare? Pe lângă beneficiile meditației, a petrece câteva minute în pat este o modalitate excelentă de a adormi mai ușor. „Meditația înclinată ne permite să ne readucem atenția asupra momentului prezent, asupra corpului și a senzațiilor noastre. Atunci creierul înțelege mai ușor că este timpul să dormi și va fi mai ușor să adormi ”, spune medicul de meditație. Procesul este în esență identic cu cel al poziției în picioare. Important este să încerci să simți postura și senzațiile.

Citește și  Lumea e-sporturilor donează milioane de dolari pentru combaterea covid-19

Mers meditativ

De exemplu, pe drumul spre muncă, aveți timp să observați ce se întâmplă în jurul vostru, să vă treziți cele cinci simțuri și să vă concentrați asupra acestuia. „Important este starea de spirit în care ne aflăm, își amintește Marine Colombel, putem face o activitate fizică, dar dacă ne gândim la ceea ce trăim în acest moment precis, la ceea ce simte corpul nostru, suntem într-o stare de meditație iar beneficiile sunt la fel de eficiente”.

Related posts
SănătateUltimele articole

Deodorant, alimentatie, haine – greseli de evitat impotriva transpiratiei

Areole, mirosuri neplacute…chiar daca transpiratia este un fenomen cat se poate de normal, nu…
Read more
SănătateUltimele articole

Transplantul mi-a dat opt ani în plus de viață

Când Brian Keeley era în terapie intensivă după ce a suferit un atac de cord brusc, soției sale…
Read more
MondenUltimele articole

Sir Elton John: Turneul din Marea Britanie și Europa a fost amânat pentru 2023

Sir Elton John și-a amânat viitorul turneu din Marea Britanie și Europa 2021 până în 2023, din…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.