De ce nu ar trebui sa alergi cu telefonul mobil in mana

Un simplu smartphone in mana in timp ce alergam poate insemna un corp dezechilibrat in cateva secunde. In cele ce urmeaza iti vom spune de ce nu ar trebui sa alergi cu telefonul mobil in mana.

Pentru multi dintre noi smartphone-ul este un accesoriu de care nu ne putem desparti, orice am face. Nici macar cand alergam nu ne putem desparti de el, avem obiceiul sa ascultam muzica in timp ce alergam sau puri si simplu folosim o aplicatie pentru a ne urmari activitatea fizica. Chiar daca acest obicei pare unul inofensiv, acesta poate avea repercusiuni in practic. Intreaga energie folosita pentru partea superioara a corpului va fi pierduta, se va duce in partea de jos. Pentru a tine telefonul in mana va trebui sa contractam bratul si, astfel, umarul ceea ce ne va obosi cu siguranta mai rapid.

O perturbare a echilibrului

Consecintele alergatului cu un smartphone in mana in mana nu au facut obiectul unor studii stiintifice insa, un medic sportiv pe nume Victoria Tchaikovski considera ca aceasta practica ar trebui mai degraba evitata. Acest lucru poate crea o greutate suplimentara intr-o singura parte a corpului si vac rea un dezechilibru. Din acest dezechilibru pot aparea dureri articulare, in special la nivelul umarului, a soldurilor, genunchilor dar si spatelui. Cel mai adesea, persoanele care alearga nu realizeaza in ce fel folositul telefonului in timpul alergarii creeaza un decalaj intre membrele superioare. Insa, daca alergam de 2-3 ori pe saptamana minim o ora, cu telefonul in mana, corpul se poate apleca cativa milimetri spre partea cu care tinem telefonul si acest lucru nu este unul deloc de neglijat.

Pierderea vitezei

Avand un telefon in mana in timp ce alergam contribuie in egala masura si la pierderea vitezei. Pentru a alerga intr-un mod cat mai eficient trebuie sa ne folosim de maini pentru a capata elan dar si pentru a castiga viteza. Insa, daca alergam cu telefonul in mana vom balansa mai putin cele doua brate si gesturile sunt mai putin naturale.

O scadere a nivelului de concentrare

Alergatul cu telefonul in mana poate si sa il faca pe cel care alearga sa nu fie atat de concentrat pe ceea ce face. Nu se antreneaza atat de bine, nu este atat de vigilent. Spre exemplu, alergatul in oras poate fi incomodat de mai multe lucruri: trotuare, semafoare, pietoni. In plus, daca ne uitam la telefon riscam sa ne impiedicam si sa ne ranim.