Inovatii care ne vor imbunatati sanatatea in 2020

Salvarea de vieti cu ajutorul unor aplicatii, o combinatie potrivita de uleiuri esentiale…noile tehnologii reprezinta un adevarat plus pentru sanatatea noastra.

 

Ochelari – un optician la domiciliu. Aceasta este propunerea unor experti (Optic 2020) pentru a simplifica viata persoanelor cu mobilitate redusa. Este de ajuns sa iti faci o intalnire telefonica si sa transmiti toate detaliile necesare oftalmologului prin intermediul unei aplicatii. Specialistul va veni la domiciliu (gratis) cu o oferta de peste 50 de rame de ochelari si lentile si face toate reglarile necesare la fata locului.

 

Sport – o masca pentru filtrarea aerului. Plimbarile cu bicicleta sunt excelente din mai multe puncte de vedere insa, pentru a scapa de poluarea aerului inconjurator este nevoie de o masca. Special conceputa pentru ciclisti, aceasta masca filtreaza particulele fine, polenul precum si micro-particulele provenite din gazele de espament. Va costa in jur de 129 de euro.

Citește și  Restaurantele din Bay Area vand vinuri de colectie pentru a castiga bani

 

Cancer – o oja speciala pentru persoanele care fac chimioterapie. Elaborata in colaborare cu cei mai priceputi oncologi si dermatologi, gama de dermato-cosmetice Même se adreseaza femeilor afectate de aceasta boala teribila, cancerul. Imbogatita cu siliciu si anti-UV, oja afiseaza o compozitie « curata », fara parabeni, fara formaldehida sau ftalati si are scopul de a proteja unghia persoanei bolnave, care se poate innegri, sa se dedubleze sau sa devina dureroasa din cauza chimioterapiei.

Citește și  Cum folosesti analiza SWOT in cariera si dezvoltare personala

 

Primul ajutor- aplicatia care salveaza. Gratuita si disponibila pe Google Play si Apple Store, Everuday Heroes (dezvoltata in colaborare cu Pompierii din Paris) isi merita cu prisosinta numele – datorita unor jocuri si a unor clipuri video, putem invata gesturile adecvate, reflexele potrivite in cazul a 100 de situatii de urgenta – arsuri, taieturi, accident de masina sau inec.

 

In sfasit o solutie de aromaterapie pentru toti. SelfCare1 permite 1000 de combinatii de uleiuri esentiale pentru a trata peste 50 de probleme cotidiene precum acnee, micoze, raceala sau gripa. Imposibil sa dai gres – contra-indicatiile si modul de utilizare sunt clar enuntate. Aceasta aplicatie este gratuita pe Google Play Store si Apple Store.

Citește și  Tom Holland, un Superman al timpurilor moderne

 

Depresie severa – un terapeut la indemana. Peste 70% din populatie poseda un smartphone. de acum, accesul la sfaturile unui psiholog este mai facil. De aceea, experti din cadrul FondaMental participa la dezvoltarea aplicatiei Moodbuster care propune o terapie mixta – sesiuni fata in fata cu terapeutul, in doi, intalniri prin intermediul aplicatiei. Rezultatele sunt incurajatoare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *