Ultimele articoleUtile

Între cules și rețete, tot ce trebuie să știți despre usturoiul sălbatic

Pe lângă numele său amuzant, usturoiul sălbatic are ceva de vorbit. Un zoom pentru o plantă sezonieră care este în creștere de audiență.

Usturoiul sălbatic este planta care miroase și are gust de usturoi, dar nu este. Încă necunoscută nu cu mult timp în urmă, această plantă, care apare în primele raze de primăvară, este de interes pentru gurmanzi și specialiști precum Jefferson Meny, un producător de plante aromatice și medicinale din Vosges. „Fiind una dintre primele flori ale sezonului, este un adevărat leac în sine”, se entuziasmează el. Bogat în vitamina C, minerale și fibre, usturoiul sălbatic este încărcat cu beneficii pentru organism. În plus, permite o digestie mai bună decât usturoiul tradițional, menținând în același timp un interes gustativ real. ”

Cum se recoltează?

În timp ce sezonul usturoiului sălbatic se desfășoară din aprilie până în iunie, culegătorii sunt de obicei limitați la primele câteva săptămâni, deoarece doar frunzele sunt cu adevărat interesante. „Planta ar trebui favorizată atunci când este încă tânără”, precizează Jefferson Meny. Cu cât frunza avansează în timp, cu atât este mai probabil să fie obosită și să-și piardă parfumul. „ Recolta se termină odată cu începerea înfloririi, pe la sfârșitul lunii aprilie.

Pentru a o întâlni, trebuie doar să faceți o plimbare în pădure, în pădurile aluvionare sau în apropierea râurilor. Usturoiul sălbatic crește acolo în populație și formează colonii mici, destul de dense. „Mirosul puternic de usturoi pe care îl degajă atunci când îi frămânți frunzele, te încântă”, spune Jefferson Meny. Aveți grijă să nu-l confundați cu aftele, care este foarte asemănătoare cu acesta și care este toxică pentru oameni. „Deși acesta din urmă crește la începutul lunii mai, ciclurile lor se pot intersecta uneori. Și în fiecare an, ucenicii de plante medicinale își riscă sarcina pe cheltuiala lor, regretă producătorul. Trebuie să-ți iei timpul, să observi, să simți … ”. Alegerea usturoiului sălbatic potrivit înseamnă în primul rând atenție la calitatea vizuală și de sănătate pe care o prezintă. „Personal”, adaugă el, „aleg întotdeauna plantele pe care aș vrea să le găsesc pe farfurie. Cei care sunt frumoase și respiră sănătate „.

Lăsați locuitorii orașului să fie siguri, usturoiul sălbatic poate fi găsit și pe tarabele pieței. Din punct de vedere profesional, există mai multe modalități de recoltare a usturoiului sălbatic. În timp ce Jefferson Meny, membru al Asociației franceze a profesioniștilor din colecția de plante sălbatice, folosește secera, alte ferme preferă dalta sau Opinel. „Spargerea fibrei cu mâna nu schimbă nimic, dar foaia în cauză este destul de mare. Poate avea dimensiunea unei mâini. De asemenea, este mai bine să faceți o tăietură curată, acest lucru întârzie deteriorarea frunzei și, de asemenea, face posibilă perpetuarea plantei. ” În ceea ce privește modul de realizare, cultivatorul recomandă tăierea usturoiului sălbatic în treimea superioară a lamei frunzei. Cu alte cuvinte, lăsând o parte a frunzei scăzută, astfel încât planta să poată continua fotosinteza. O modalitate destul de ușoară de a lăsa natura să-și urmeze cursul în timp ce se distrează.

Citește și  Vrei sa te cazezi in Bucuresti in conditii de cinci stele? Vezi si alte hoteluri luxoase in afara de Hotel Intercontinental

Cum să-l păstrez?

Deoarece preluarea durează ceva timp, să vorbim puțin despre accesorii. Este important să nu recurgi niciodată la o pungă de plastic pentru a-ți transporta mâncarea, „în principal pentru că planta va continua să respire și să formeze astfel un fenomen de condensare”, explică Jefferson Meny. „Acest lucru ar putea încălzi frunzele și, prin urmare, le va deteriora”. Pentru a evita orice fermentare, este mai bine să colectați recolta într-o pungă de pânză sau într-un coș de răchită, astfel încât planta să poată respira liber. „Usturoiul sălbatic proaspăt poate fi păstrat timp de două sau trei zile, ferit de lumină și căldură”, spune expertul. Și aproape patru până la cinci zile în frigider. Dar odată transformată, recolta ta va dura, desigur, mai mult! ”

Și pe farfurie?

Gustul sărat al acestei plante, mai subtil și erbaceu decât cel al usturoiului, este un real atu atunci când vine vorba de condimentarea unui fel de mâncare. „Pentru a-l consuma, nimic nu poate fi mai simplu. Doar clătiți și tocați usturoiul sălbatic, înainte de a condimenta orice fel de mâncare la alegere. Dacă este o supă, de exemplu, adăugați o mână de usturoi sălbatic tocat și fierbeți câteva minute cu un capac pentru a lăsa aromele să se înmoaie. Pentru o salată, repetați gestul. ” Rețineți că, dacă floarea nu prezintă un interes deosebit datorită consistenței sale, mult mai puțin fragedă decât frunzele, este posibil să se facă capere cu mugurii tineri conținuți în interiorul plantei. Un proces, totuși, nerecomandat de Jefferson Meny, în măsura în care usturoiul sălbatic nu mai poate produce semințe și ar fi atunci imposibil să-și perpetueze descendența. „La fel de bine îl puteți folosi pentru a decora”, sugerează el în schimb. În cele din urmă, pesto rămâne cel mai comun mod de a consuma usturoi sălbatic, deoarece această transformare delicioasă se potrivește perfect cu aproape orice fel de mâncare. „Doar înlocuiți frunzele de busuioc cu frunze de usturoi sălbatic, zdrobiți-le, adăugați ulei, oțet, sare și amestecați.” Un condiment ideal pentru a însoți brânza proaspătă, peștele, risotto și focaccia. Perspective excelente pentru un meniu de primăvară.

Related posts
SănătateUltimele articole

Deodorant, alimentatie, haine – greseli de evitat impotriva transpiratiei

Areole, mirosuri neplacute…chiar daca transpiratia este un fenomen cat se poate de normal, nu…
Read more
SănătateUltimele articole

Transplantul mi-a dat opt ani în plus de viață

Când Brian Keeley era în terapie intensivă după ce a suferit un atac de cord brusc, soției sale…
Read more
MondenUltimele articole

Sir Elton John: Turneul din Marea Britanie și Europa a fost amânat pentru 2023

Sir Elton John și-a amânat viitorul turneu din Marea Britanie și Europa 2021 până în 2023, din…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.