Linte corail, feta, unt de arahide… cum poti prepara un hummus original?

hummus

Adio rondele de carnati sau de salam, de masline sau alte lucruri cu care te delectai pana acum. Mai nou, foarte in voga si foarte in tendinte este hummusul. Pentru a varia placerile si savorile, iata cateva modalitati in care le poti prepara.

Daca traditia originala orientala spune ca reteta de hummus sa fie doar preparata cu naut, piure de susan- tahini, suc de lamaie si ulei de masline, cei care apreciaza foarte mult acest preparat se pot distra schimband putin reteta si variind placerile.

Pot incerca astfel retete originale de la aperitiv pana la desert, folosind legume si chiar fructe de sezon.

Foarte bogat in proteine vegetale, in grasimi bune, dar si in vitamine, hummusul cu naut nu se dezminte. Dar, are si reputatia de a fi uneori destul de difcil de digerat. Poţi folosi astfel leguminoase care pot sa fie mai usor de digerat. Lintea corail si mazarea de exemplu, contin putine glucide si seduc foarte multe persoane cu gustul lor mai dulce. In ceea ce priveste textura, fasolea rosie sau cea alba vor avea un rezultat mai cremos si mai aerian in gura.

Poti incerca sa prepari un hummus mai crocant si mai picant. In gura, alaturi de o felie de paine, hummusul poate sa lase un gust mai fad. Poti incerca insa sa contrabalansezi acest preparat alegand sa adaugi fructe precum arahidele, fisticul, alunele sau nucile caju. Mai subtile si pline de vitamine, semintele de in, de dovleac si de susan, chiar si mugurii de pin, se pot presara fara moderatie in preparatul tau.  Ba chiar, hummusul este un preparat care permite o multime de variante, putand fi utilizate pentru el si ceapa caramelizata, masline sau edamam.

Si bineinteles, daca nu vrea sa treaca neboservat, hummusul trebuie sa mai contina si mirodenii. Daca de obicei se adauga chimion si zahar, mai poti incerca sa adaugi si curry sau bucatele de nuca de cocos. Daca vrei sa te bucuri de un aperitiv mai mediteranean, ar trebui sa alegi sa adaugi in preparatul tau pe baza de linte ierburi de Provence sau rosii uscate. Adaugand branza feta, de capra sau parmezan vei obtine un preparat de hummus si mai delicios.

Si hummusul nu se poate savura doar cu paine. Legumele sunt cea mai buna alternativa. Adica batoane de morcovi, de castravete, de telina, bucatele de ardei gras sau conopida la cuptor. Ce mai aventurosi vor alege cu siguranta un ardei iute jalapeno. Dar poti incerca si fructe precum merele, mango sau pere.

Tahini poate sa fie inlocuit de untul de arahide sau de piureul de migdale pentru un gust perfect de hummus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *