DeliciiUltimele articole

Londra văzută de sus: acoperișuri excepționale pentru o băutură de top și o cină

De la Tamisa la Regent’s Canal, trecând prin Saint-Paul și City, Londra este presărată cu terase de acoperiș șic. Profităm de relaxarea carantinei pentru ca turiștii vaccinați să se bucure de capitala britanică dintr-un alt unghi.

Cu excepția City, Londra este un oraș orizontal istoric. Google s-a angajat și în construcția nu a unui „zgârie-nori”, ci a unui „peisaj” („răzuitor”) de 100.000 m2 în King’s Cross. Această topografie urbană nu împiedică londonezii să se ridice pe acoperișurile hotelurilor, depozitelor sau chiar parcărilor, care le permit să preia aerul și înălțimea. Apusuri de soare, prânzuri proaspete, cocktailuri sofisticate sau cine la modă, există ceva pentru toate gusturile, toate bugetele și în toate cartierele. Iată câteva exemple esențiale care trebuie luate în vedere.

Radio Rooftop, efect WOW!

O mulțime pestriță se înghesuie pe terasa din partea de sus a hotelului ME din Covent Garden. Și, din motive întemeiate, panoramele de pe malul nordic (Somerset House, Big Ben, Catedrala Saint Paul, Tower Bridge) și de pe malul sudic (London Eye, Tate Modern, Shard) sunt printre cele mai spectaculoase din oraș. Atmosfera baleară și meniul mediteranean schimbă peisajul și căldura este tot timpul acolo, în toate anotimpurile, datorită umbrelelor încălzite și a păturilor care ne amintesc că suntem în Anglia.

Citește și  Cine sunt membrii familiei Targaryen, în noul „Game of Thrones”?

Prețuri: și prețurile cresc, începând de la 18 GBP pentru un cocktail și 19 GBP pentru un fel de mâncare. Sfat: rezervați devreme, acesta este unul dintre locurile preferate pentru londonezi și turiști pentru o relaxare după muncă sau o întâlnire.

Radio Rooftop, 336-337 Strand, Londra WC2R 1HA.

Telefon. : +44 207 379 6606.

12TH KNOT, Jazz pe Tamisa

Spirit de croazieră în ambianța anului 1920 pentru acest bar de la etajul 12 al hotelului retro modernist Sea Containers, decorat de Tom Dixon. Dacă terasa sa este destul de îngustă, structura sa de sticlă vă permite să admirați, tot din interior, City, Saint-Paul și baletul bărcilor de pe râu. Toate în timp ce beți un pahar bun de vin, un pahar de șampanie sau un cocktail de gin însoțit de ture gourmet. Viața sălbatică elegantă (flip-flop-urile sunt interzise) rezervă și bucură-te de gama excelentă de formații de jazz și DJ.

Citește și  Experții italieni avertizează asupra problemelor ce apar infecției cu coronavirus la copii

Prețuri: tapas de la 11 GBP și cocktailuri de la 12,5 GBP. Sfat: La Sea Containers, barul Lyaness al lui Ryan Chetiyawardana, considerat unul dintre cei mai buni mixologi din lume, merită, de asemenea, o vizită.

12th Knot, 20 Upper Ground, Londra SE1 9PD. Telefon. : +44 203 747 1063.

MADISON TERRACE BAR & LOUNGE, NEW-YORK ÎN PLATĂ ȘI SFÂNTUL PAUL ÎN OCHI

Vedeți Saint-Paul de aproape, aceasta este promisiunea acestui loc ușor stiltat, cu vedere la centrul comercial One New Change de Jean Nouvel. Promisiunea păstrată. Puteți admira faimoasa cupolă mai bine decât oriunde și spectacolul este uluitor. În restaurant, ne sărbătorim cu homari, fripturi și alte grătare inspirate de Big Apple. În ceea ce privește cocktailurile, influențele sunt mai internaționale și mai clasice (Aperol Spritz, Pornstar Martini, Tommy’s Margarita). Dacă terasa este deschisă tot timpul anului, cel mai bine este să mergeți acolo vara, la un aperitiv la apus, punctat de concerte și seturi de DJ.

Citește și  Imunitate, digestie…pentru binele tau consuma alimente fermentate

Prețuri: cocktailuri de la 13,5 GBP și meniu cu două feluri de mâncare la 39 GBP. Sfat: mai bine să mergeți acolo la prânz sau cină cu adulții, deoarece există o taxă (10 GBP sau 20 GBP în funcție de zi) dacă doriți doar o băutură, iar copiii nu au voie în restaurant după ora 15:00.

Madison, New Change, Londra EC4M 9AF. Telefon. : +44 203 693 5160.

 

Related posts
SănătateUltimele articole

Deodorant, alimentatie, haine – greseli de evitat impotriva transpiratiei

Areole, mirosuri neplacute…chiar daca transpiratia este un fenomen cat se poate de normal, nu…
Read more
SănătateUltimele articole

Transplantul mi-a dat opt ani în plus de viață

Când Brian Keeley era în terapie intensivă după ce a suferit un atac de cord brusc, soției sale…
Read more
MondenUltimele articole

Sir Elton John: Turneul din Marea Britanie și Europa a fost amânat pentru 2023

Sir Elton John și-a amânat viitorul turneu din Marea Britanie și Europa 2021 până în 2023, din…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.