Lucruri de dezactivat de urgenta atunci cand folosesti un smartphone nou

Folosirea unui smartphone nou pentru prima data reprezinta adesea un melanj de entuziasm si nerabdare. Toate ne surprind, mai ales daca am schimbat constructorul si descoperim o noua interfata cu care nu suntem obisnuiti. Insa aceste surprize se pot transforma usor in disperare, in furie chiar daca acest functii nu sunt pe placul nostru. De aceea va prezentam cateva optiuni ale unor smartphone-uri de dezactivat de urgenta.

Gata cu corectarea automata. Corectorul automat este cel mai adesea mai mult penibil decat util. In mod ideal ar trebui sa ne sugereze cuvinte fara sa modifice prea tare ceea ce scriem. Este atat de penibil sa vedem cum corectorul ne modifica textul fara sa ne ceara parerea, doar pentru simplul fapt ca am apasat pe bara de spatiu. Corectia automata a textului este extrem de agresiva drept urmare este indispensabil sa fie dezactivata inca de la inceput. Pentru a dezactiva corectarea automata trebuie sa urmezi pasii de mai jos :

  • acceseaza Setari –Sistem-Limba si Tastatura-Tastatura virtuala –Gboard-Corectare text ;
  • Alege tastatura pecare o folosesti ;
  • In setarile tastaturii, selecteaza optiunea corectare text;
  • Dezactiveaza apoi optiunea corector automat;
Citește și  Spirulina vine în slujba frumuseții tale

Dezactiveaza toate aplicatiile preinstalate pe care nu le folosesti. Majoritatea constructorilor acumuleaza propriile lor aplicatii pe memoria interna a smartphone-urilor pe care le produc. Chiar daca nu este posibil sa nu folosesti niciodata aceste servicii, acumularea de aplicatii inutile pe smartphone nu are rost deoarece acest lucru va consuma doar resurse. Aplicatiile constructorului vor necesita actualizare si unele din aceste actualizari se vor putea lansa pe ecran, in partea de sus, fara sa constientizam poate acest lucru. Nu este posibil sa le dezinstalezi definitiv insa le poti pune in stand by. Iata care sunt etapele principale de urmat pentru a dezactiva toate aplicatiile preinstalate pe care nu le folosesti :

Citește și  Imunitate, digestie…pentru binele tau consuma alimente fermentate

-acceseaza Setari – Aplicatii ;

-selecteaza aplicatia pe care vrei sa o dezactivezi (evita aplicatiile care au o anumita influenta asupra sistemului precum aplicatiile Google sau  aplicatiile invizibile) ;

-in informatiile despre aceste aplicatii vei agsi un buton care iti permite sa le dezactivezi ;

Citește și  Facem sau cumparam painea? Cum o alegem pe cea mai digestiva ?

– este in egala masura posibil sa dezactivezi notificarile legate de aceste aplicatii ;

 

Bonus – schimba sunetul apelului.  In ziua de azi se acorda o mai mare atentie tonului soneriei insa este posibil sa o personalizezi la maxim, folosind melodia preferata. Neschimband tonul de apel risti sa confunzi soneria telefonului tau cu cea a altor persoane care poseda un aparat apartinand aceluiasi fabricant. Te sfatuim sa faci acest lucru mai ales daca ai un iPhone.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *