DeliciiUltimele articole

Originea acestor alimente risca sa te suprinda

Nu, croissant-ul nu este de origine franceza…

Lumea care ne inconjoara este vasta si veche. De-a lungul secolelor, invaziilor si razboaielor, numeroase sunt persoanele nevoite sa isi paraseasca pamantul natal. Insa, plecand, au luat cu ele unele traditii, unele traditii culinare si unele ingrediente. Un numar mare de preparate pe care le cunoastem azi si pe care le adoram au o istorie lunga in spate. De aceea, multe din ele nu sunt originare din tarile in care sunt atat de populare si consumate.

Sandwich-ul. Numerosi sunt cei care cred ca sandwich-ul este originar din Anglia. Numele acestuia provine de la John Montague, al patrulea conte de Sandwich, originar din Anglia, in secolul 18. Insa este de departe de a fi primul sandwich. Prima urma de sandwich apare in secolul 1 inainte de Christos in Babilonia. Hillel cel Batran, un conducator religios evreu, avea obiceiul sa consume resturi de miel, puse intre doua felii de paine, ca intr-un sandwich.

Citește și  Cum sa porti masca de protectie daca ai ochelari

Croissant-ul este francez? Sunteti siguri de acest lucru? Chiar daca francezii au adoptat versiunea originala folosind acelasi aluat pe care il intalnim si in ziua de azi, nu au inventat originalul. Croissant-ul a fost adoptat de la kipfer-ul austriac care a luat nastere dupa Victoria de la Viena, din 1683 impotriva Otomanilor.

Citește și  Din cauza colapsului pieţei berii, orzul de calitate riscă să ajungă nutreţ pentru porci

Inghetata. Ai pofta de o inghetata italiana? In realitate, acest deliciu pe care adopram sa il consumam vara este extrem de vechi. Persii (Iranul actual) au fost primii care au comercializat o forma de inghetata aromatizata cu fructe si/sau condimente. Insa, inghetata pe baza de lapte a fost introdusa mult mai tarziu, de catre italieni, in Evul Mediu.

Pastele. Pastele vin din Italia, nu-i asa? Chiar daca pastele reprezinta baza in Italia atunci cand vine vorba de alimentatie, nu Italia a fost prima care a folosit aceasta pasta. Pastele chinzesti sunt mult mai vechi. Ai stiut acest lucru? In 2005, un bol de paste vechi de 4000 de ani a fost dezgropat in China…

Citește și  Italia sfidează UE pentru obligativitatea etichetei cu originea produsului

Samosa. Credeai ca este un aperitiv originar din India, nu-i asa? Chiar daca samosa este deja popular in mai multe tari, din nordul Africii pana in sud-estul Asiei, versiunea indiana este cea mai celebra printre occidentali. A fost introdus in India de catre negustorii musulmani din Asia Centrala, in secolul 13 sau 14.

Cheesecake. Cunoscut drept un desert american, origininle acestuia sunt totusi altele. Cheesecake este originar din anul 776 i.Ch. si unele indicii ne arata ca a fost servit in timpul primelor Jocuri Olimpice, din Grecia.

Related posts
SănătateUltimele articole

Deodorant, alimentatie, haine – greseli de evitat impotriva transpiratiei

Areole, mirosuri neplacute…chiar daca transpiratia este un fenomen cat se poate de normal, nu…
Read more
SănătateUltimele articole

Transplantul mi-a dat opt ani în plus de viață

Când Brian Keeley era în terapie intensivă după ce a suferit un atac de cord brusc, soției sale…
Read more
MondenUltimele articole

Sir Elton John: Turneul din Marea Britanie și Europa a fost amânat pentru 2023

Sir Elton John și-a amânat viitorul turneu din Marea Britanie și Europa 2021 până în 2023, din…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.