Dum. iul. 12th, 2020

Pandemia este un obstacol pentru o specie rară de rinocer alb

Nu este chiar un caz de coitus interruptus, dar eforturile de a crea un mic rinocer sunt cu siguranță în așteptare, de vină este pandemia de covid.

Experimente de ultimă generație pentru a menține în viață subspecia de rinocer alb, aproape de dispariție, doar populație formată din două, fertilizarea in-vitro a fost blocată de restricțiile de călătorie, și timpul nu stă pe loc.

Cei doi rinoceri albi din nord sunt de sex feminin. Scopul este de a crea embrioni viabili într-un laborator prin inseminarea ouălor cu spermă înghețată de la bărbații morți, apoi transferarea lor într-o mamă surogat, un rinocer alb mai sudic. Începând cu ianuarie, trei embrioni au fost creați și depozitați în azot lichid. Însă acum trebuie să aștepțe pașii cheie.

„A fost perturbat de COVID-19, ca și orice altceva”, a declarat Richard Vigne, directorul Oliveriei Conservancy din Kenya, casa celor doi rinoceri rămași. „Adică, procesul de colectare a mai multor ouă de la femele, precum și procesul de dezvoltare a tehnicii de introducere a embrionului de rinocer alb din nord la femele de rinocer alb din sud.”

Este un efort internațional care include conservaționarii din Kenya, Cehia, Germania și Italia, mulți afectați de granițele închise sau de călătorii restricționate.

rinocer alb vitro

Pentru cei implicați în efort, conștienți de timpul scurt, întârzierea poate fi dureroasă. S-a dovedit că procedura de creare a embrionilor viabili este sigură și poate fi efectuată în mod regulat înainte ca animalele să îmbătrânească prea mult.

În ianuarie, transferul embrionilor către surogat a fost planificat pentru următoarele luni. În martie, planul era să strângă o altă rundă de ouă de la cele două femele rămase.

Deoarece aceste ouă sunt limitate, oamenii de știință lucrează cu embrioni de la rinocerii albi din sud până când pot stabili o sarcină de succes. Până în prezent, șapte sau opt transferuri nu au reușit. O femelă receptivă este necesară, împreună cu cunoașterea exactă când ovulează.

„Știm că timpul funcționează împotriva noastră”, a spus Cesare Galli, un expert în fertilizare in vitro cu sediul în Italia. „Femeile vor îmbătrâni și nu avem de ales din multele.”

El speră că restricțiile la călătoriile internaționale vor scădea în săptămânile următoare, astfel încât pașii-cheie să se reia în august. „Problema este destul de serioasă”, a spus el. „Cu siguranță, de îndată cu reluarea călătoriilor internaționale, prima prioritate va fi de a merge în Kenya și de a colecta mai multe ouă de la cele două femele rinocer alb”.

Ultimul rinocer alb din nordul a fost pe numele său Sudan, în vârstă de 45 de ani, care a câștigat faimă în 2017, când a fost catalogat drept „Cel mai eligibil burlac din lume” din aplicația de întâlnire Tinder, ca parte a efortului de strângere de fonduri. El a fost eutanasiat în 2018 din cauza bolilor legate de vârstă.

Acest efort de a menține subespecia rinocerului alb din nord a fost un bun mod de a atrage atenția lumii asupra problemei dispariției, a spus Vigne pentru AP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *