Pepene verde, cateva idei originale pentru a-l savura

Regandit si reinventat sub forma unui aluat pentru pizza, mixat sub forma de suc, de cativa ani incoace, pepenele verde este o adevarata vedeta pe retelele sociale. Iata care sunt cele mai bune idei de a-l consuma.

Iarna trecuta, Instagram a fost invadata de postari cu toast de avocado si cu supe crema de dolveac placintar foarte gurmande si care ne incantau ochii. Dar, odata cu sosirea zilelor frumoase de vara, celebra retea sociala a fost invadata de poze cu pepenele verde.

Dar nu e de mirare. Pepenele verde este foarte bogat in apa, in vitamine si in minerale, contine foarte putine calorii si este foarte colorat, luptand contra imbatranirii si fiind un veritabil aliat pentru silueta.

Si tocmai datorita faptului ca este atat de plin de beneficii, ar trebui sa incerci sa il folosesti in tot mai multe retete.

Ce zici de o pizza cu pepene verde?

Este cea mai in voga reteta mai nou de pe Internet. Poti incerca sa inlocuiesti aluatul unei tarte dulci sau chiar al unei pizza sarate cu pepene verde. Poti incerca astfel sa aranjezi in cerc sau in patrat mai multe bucati de pepene verde de 2-5 cm si poti apoi pune pe ele branza, miere, dulceata sau fructe rosii. Pentru o varianta sarata poti incerca sa adaugi feta, rucola, masline si otet balsamic.

Un pahar de suc proaspat? O alta alternativa originala pentru a prepara pepenele verde- sa il mixezi intr-un suc plin de prospetime. Il poti amesteca cu lamaie verde, cu menta si cu cuburi de gheata.

Versiune popsicle pentru plaja. Investeste in niste forme pentru a prepara cele mai originale popsicles. Reteta este una foarte usora- amesteca o jumatate de pepene verde cu 3-5 linguri de zahar, suc de lamaie si cateva frunze de menta. Pune totul in forme si lasa la congelator totul o perioada.

pepene verde

Pepene verde – feta, noua rosie-mozza. In aceasta vara, uita de mult prea clasica deja reteta de salata italiana cu mozzarella si cu rosii. Alege un amestec de feta cu pepene rosu pe care sa il savurezi cat mai des, cea mai buna alternativa la clasica reteta. Se poate consuma la pranz, la cina sau chiar la desert. Adauga cateva fire de busuioc si ceapa, ulei de masline si otet balsamic si nu ai cum sa dai gres. Cu siguranta ca va fi pe placul tau!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *