Prețuri dezamăgitoare pentru pescarii de homari

homari

Pescarii de homari anticipează un sezon dificil în care prețul livrei plătite lor nu a fost niciodată mai mic în ultimii cinci ani. Unii chiar intenționează să oprească pescuitul pentru a evita recoltarea în pierdere.

Prețul cu amănuntul al homarului nu reflectă prețul plătit pescarilor, chiar dacă resursa este abundentă și cererea consumatorilor este mare.

În timp ce prețul homarului din magazinele alimentare poate ajunge la 11,99 USD pe livră, prețul plătit la debarcader pescarilor din Gaspé (Canada) reprezintă doar 5,01 dolari pe livră, cel mai scăzut nivel în cinci ani.

„Decalajul este mare, având în vedere că marja de profit pentru pescari nu este respectată. Lucrăm cu profit zero. Există unii, în lanțul comercial, care profită de situație „, deplânge O´Neil Cloutier, directorul general de la Regruparea Pescarilor Profesioniști din Sudul Gaspésie (RPPSG).

Pescarii au asistat la o scădere a prețurilor la homari de la deschiderea sezonului pe 9 mai. Prețul la docuri a scăzut de la 6,40 USD în prima săptămână la 5,01 dolari a doua.

„Știm foarte bine că 2020 nu va fi un an bun și că va fi dificil din punct de vedere economic, în ciuda ajutorului guvernului, care nu va putea compensa tot ceea ce probabil pescarii vor trebui să absoarbe ca pierderi financiare”, a spus Jean Côté. , director științific al RPPSG.

„Se simte pe piață. Nu puteți dicta prețul. Putem lua doar ceea ce ne oferă cumpărătorii, dar încă sperăm să avem cel mai bun preț posibil „, a declarat  Maxime Lelièvre, căpitanul vasului MaxAuLau09.

Următoarele două-trei săptămâni vor fi decisive pentru viitorul sezonului.

„Există pescari care au vorbit despre scoaterea bărcii lor din apă. Desigur, aceasta este o decizie care ar putea fi luată în cele din urmă „, a continuat Côté.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *