Ultimele articoleUtile

Principalele cauze ale constipatiei la bebelusi

Constipatia reprezinta una din principalele surse de disconfort la bebelusi si una din marile preocupari ale parintilor. Pentru a putea evita constipatia trebuie sa cunoastem originea precum si primele simptome.

Bebelusul tau este agitat, plange si nu mai stii ce sa faci pentru a-l calma? S-ar putea sa fie constipat. Constipatia reprezinta o problema frecventa la bebelusi si la copii. Este unul din motivele pentru care parintii merg cel mai adesea la pediatru. De notat este ca in jur de 0,3-8% din populatia infantila sufera de constipatie. Un bebelus este considerat constipat atunci cand :

  • cantitatea de scaun se diminueaza (exista copii care au 4-5 scaune pe zi, altii o data- de doua ori pe zi) ;

  • bebelusului ii este greu sa evacueze materiile fecalele care sunt tari ;

  • bebelusul sufera din cauza constipatiei, plange si este agitat ;

  • consistenta materiilor fecale variaza ;

  • are gaze si crampe ;

Care sunt cauzele constipatiei la bebelusi?

Laptele praf. Unii copii dezvolta o constipatie ca raspuns la proteinele prezente in laptele praf. Riscurile ca un copil care bea lapte praf sa fie constipat sunt de 4,53% mai mari decat cele ale unui copil alaptat. Trecerea de la laptele matern la laptele praf poate genera in egala masura un disconfort. Exista pe piata lapte praf special conceput pentru constipatie usoara. Consulta medicul pediatru pentru a alege cel mai bun lapte pentru bebelusul tau.

Alimentatia. O alta cauza a constipatiei la bebelusi este trecerea de la alaptarea exclusiva la alimentatie, atunci cand se incepe diversificarea in general. Includerea alimentelor noi in alimentatia bebelusului poate genera constipatie chiar daca este adevarat ca in primele luni bebelusii consuma in general cantitati mici de alimente solide. Nu uita ca primele alimente pe care un bebelus trebuie sa le consume sunt fructele si legumele.

Deshidratarea. Atunci cand se incepe diversificarea, copilului i se da si apa. Unii copii pot refuza sa bea apa la inceput si atunci cand consumul de lapte este redus, vara in special, se pot deshidrata extrem de usor.

Scutecele. Unii copii pot suferi de constipatie atunci cand nu li se mai pune scutec. Trecerea la olita este o sursa de stres pentru copii, unii chiar ajung sa o respinga si vor sa faca doar in scutec. Renuntarea la scutec poate deci provoca constipatie, copilul se abtine sa nu faca deoarece nu vrea sa faca la olita ci in scutec.

Related posts
MondenUltimele articole

Emma Raducanu se alatura casei Dior pentru frumusete si moda

Emma Raducanu, cea mai tânără jucătoare de tenis care a câștigat un titlu de Grand Slam din…
Read more
DeliciiUltimele articole

Un scafandru găsește o sabie a unui cruciat de acum 900 de ani

O sabie despre care se crede că aparținea unui cavaler cruciat în urmă cu aproximativ 900 de ani…
Read more
DeliciiUltimele articole

NASA lansează nave spațiale pe asteroid pentru a se pregăti de potențialul Armaghedon

Chiar dacă amenințarea unui asteroid care distruge planeta nu este pentru mâine, NASA preferă…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *