Ultimele articoleUtile

Recuperarea economică post-virus ar putea fi una verde

Noua coronavirus a provocat o întrerupere socială fără precedent și a provocat ravagii pe piețe. Helen Mountford, vicepreședinte pentru climă și economie la World Resources Institute, consideră că investițiile în tehnologie și infrastructurile curate ar putea ajuta la refacerea din nou a economiei.

„Avem acum o oportunitate excelentă de tranziție mai rapidă”, spune Mountford, fost funcționar la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică și expert în modul în care se pot utiliza măsuri economice pentru reducerea riscurilor climatice. „Acesta este un moment în care putem implementa măsuri care să contribuie la stimularea economiei, la crearea de locuri de muncă și la crearea rezilienței climatice.”

Citește și  Alergie la soare: ce este de facut?

Guvernele din întreaga lume pun în aplicare măsuri extreme, deoarece luptă pentru a limita focarul de virus și consecințele devastatoare pentru economie. Până acum acestea au inclus declararea stărilor de urgență, închiderea frontierelor și blocarea țărilor întregi. Odată ce pandemia scade, recuperarea va necesita cantități masive de stimuli.

Mountford afirmă că există riscul ca țările și companiile să revină la ceea ce știu că funcționează. Proiectele pentru cărbune sau combustibil fosil, care au fost oprite în ultimii ani din motive de mediu ar putea fi ușor reactivate. „Acesta ar fi un risc imens”, spune ea. „Rezultă dintr-o criză de sănătate și încearcă să stimuleze economia, ducându-ne într-o altă criză de sănătate în ceea ce privește poluarea aerului și schimbările climatice.” Deja, președintele SUA, Donald Trump, a jurat să „sprijine companiile aeriene 100%”, făcându-și angajamentul la doar câteva ore după ce un grup comercial a cerut 58 miliarde de dolari pentru a compensa afacerile pierdute.

Citește și  Coronavirus: Vizite între specii la un aquarium din Japonia

Spre deosebire de perioada de după criza financiară din 2008, când industriile cu combustibil fosil și altfel poluante au primit o pondere majoră din banii de salvare, astăzi opțiunile de investiții ecologice sunt abundente. Energia regenerabilă este mai ieftină decât cărbunele aproape peste tot în lume și este tot mai competitivă cu gazul. Trenurile de mare viteză, încărcătoarele de vehicule electrice și infrastructura cu fibră optică ar trebui să fie, de asemenea, în mintea guvernelor.

Citește și  Aniversarea reginei Elizabeth a-II-a – ce cadou romantic primeste in fiecare an de la printul Philip?

”Sunt proiecte care creează locuri de muncă, atrag investiții și duc la economii mult mai eficiente și mai puțin poluante”, spune Mountford. „În trecut, investiția în infrastructură a însemnat construcția de drumuri. Acum putem face lucruri precum investiția în infrastructura naturală pentru a atenua schimbările climatice. ”

 

 

Related posts
MondenUltimele articole

A încetat din viaţă, la 41 de ani, designerul Virgil Abloh

Star al generaţiei milennials şi rege al streetwear-ului de lux, designerul american Virgil Abloh…
Read more
MondenUltimele articole

Tezaur de topoare din Epoca Bronzului la Hertfordshire, găsit de o fată cu detector

O fată de 13 ani a descoperit un tezaur de topoare din epoca bronzului, în a treia ei excursie de…
Read more
MondenUltimele articole

Kim Kardashian a finanțat repatrierea unei echipe de fotbal afgane care fugea de talibani

Vedeta americană de reality TV s-a oferit să ajute femeile afgane din echipa națională de fotbal…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *