Sarcina si consumul de cofeina

Numeroase sunt femeile care inainte de sarcina aveau obiceiul sa consume cafea si acum se intreaba daca pot face acest lucru, daca nu afecteaza intr-un fel fatul. Descopera in cele ce urmeaza daca este sigur sau nu sa consumi alimente care contin cofeina in timpul sarcinii.

Numeroase sunt miturile si recomandarile care circula cu privire la acest subiect. Insa sunt fondate toate aceste mituri ?

Cofeina in timpul sarcinii. Numeroase sunt persoanele care consuma o ceasca de cafea dimineata si continua sa mai bea una sau doua pana seara. Insa stiai ca exista si alte alimente si bauturi care contin cofeina ? Unele bauturi racoritoare, ciocolata, bauturile energizante, unele infuzii precum mate sau ceaiul si chiar unele medicamente contin coferina. Trebuie sa tii deci cont de toate aceste produse alimentare daca vrei sa calculezi consumul zilnic de cofeina in perioada sarcinii. Exista numeroase mituri cu privire la consumul de cofeina in timpul sarcinii. Datorita numeroaseloe cercetari stiitifice pe baza acestui subiect, sa descoperim impreuna daca aceste mituri sunt fondate sau nu.

Citește și  Care sunt efectele Lunii asupra oamenilor?

Se afla cofeina la originea anomaliilor congenitale la bebelusi ?

Unele studii sustin ca mamele care consuma cafea prezinta un risc ridicat de a da nastere unor copii care prezinta o anomalie congenitala. Rezultatele studiilor realizate pe fiintele umane nu sunt insa concludente. Chiar daca cercetatorii au constatat o crestere usoara a riscului prezentei unei astfel de anomalii la femeile care au consumat cofeina in timpul sarcinii, rezultatele nu au fost suficient de convingatoare. Sunt necesare mai multe studii pe aceasta tema.

Citește și  Trucuri pentru a adopta regimul mediteranean, unul din cele mai sanatoase din lume

Cofeina ar putea provoca un avort spontan

Cercetatorii au incercat sa determine daca exista cu adevarat o legatura intre consumul de cofeina si avortul spontan. Rezultatele au sugerat ca exista cu adevarat o legatura intre acesti doi factori. Cu fiecare 150mg de cofeina pe zi, riscul creste cu 19%.

Daca bei multa cafea in sarcina risti sa te deshidratezi

Citește și  Spania se pregătește să primească turiști din întreaga lume, în iunie

Cofeina prezenta in ceai, cafea si alte bauturi precum si in alimente, este diuretica. Drept urmare, sporeste frecventa mictiunilor. Persoanele care consuma multa cofeina prezinta un risc mai mare de deshidratare, una din cele mai grave complicatii in timpul sarcinii.

Mamele care nu pot renunta la cofeina in timpul sarcinii ar trebui cel putin sa modereze consumul acesteia. La momentul actual nu exista suficiente date pentru a afirma ca un consum regulat de cofeina in timpul sarcinii este sigur penteu bebelus. De aceea se recomanda moderatia.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *