Sarcina și coronavirusul: niciun pericol de transmitere de la mamă la făt

A deveni mamă, aflată deja în condiții normale, poate provoca anxietate și îngrijorare. Cu atât mai mult în timpul coronavirusului.

„Dar pacienții pot fi liniștiți: datele pe care le avem nu sunt foarte multe, dar suficiente pentru a spune că virusul nu se transmite în timpul sarcinii și nici măcar nașterea nu pare să fie un moment critic – spune Stefano Bianchi, șeful secției materne- Spitalul San Giuseppe din Milano -. Acestea fiind spuse, este foarte important ca femeile însărcinate și mamele noi să respecte, de asemenea, regulile valabile pentru populația generală, care vizează contrastarea răspândirii infecției » scrie în La Stampa.

Citește și  Anti-colesterol: programul nutritional ideal

O altă veste bună este că, spre deosebire de alte boli virale, care văd sarcina ca o perioadă de risc mai mare pentru mamă (cum ar fi gripa și varicela), a fi gravidă cu coronavirus nu implică în sine riscul unui prognostic mai prost. „În ultimele zile, printre femeile care se apropie de sfârșitul sarcinii, nu mai există doar frica de naștere, ci și cea generată de urgența coronavirusului – explică Cinzia Piola, obstetrician șef al Spitalului San Giuseppe -. Pentru femeile însărcinate și noile mame care merg la spital, după verificarea temperaturii corpului, a fost pregătită o cale ad-hoc, inclusiv un lift dedicat, pentru a accesa secția spitalului și neonatologia, ce vizează reducerea contactelor cu alți utilizatori ai spitalului pe cât posibil „.

Citește și  Totul despre raclette

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *