DeliciiUltimele articole

Sfaturile bucătarului pentru a pregăti și găti sparanghelul la perfecțiune

Primăvara este aici și, în ciuda carantinei, sparanghelul verde și alb începe să apară pe tarabe. Pentru a vă bucura pe deplin de aroma lor rafinată, nici peelingul, nici gătitul nu trebuie neglijat. Sfaturi de la bucătarul-șef Pierre Saugrain.

Legumă de primăvară prin excelență, sparanghelul vă permite să faceți rost de fibre și vitamina B. Dacă prepararea sa pare la fel de ușoară ca plăcinta, trebuie totuși să cunoașteți tehnicile de decojire și timpul ideal de gătit. Ghid practic pentru a face sparanghelul să fie un succes, fiert sau aburit, cu Pierre Saugrain, bucătarul La Fontaine de Mars, unul dintre cele mai vechi bistrouri pariziene.

Citește și  Vedete care implinesc 50 de ani in 2021 insa arata mai bine decat in tinerete

Prepararea

În primul rând, este important să clătiți bine sparanghelul în apă rece, pentru a elimina eventualele urme de sol și tratamente. Apoi, pe o scândură, sunt decojite cu ajutorul unui cojitor.

„Cu cât sunt mai proaspete sau mai puțin fibroase, cu atât va fi mai puțin necesară eliminarea acestei părți. În acest caz, idealul este să tăiați 3 până la 4 cm ”, indică Pierre Saugrain. Sfatul bucătarului? „Frecați doi sau trei sparangheli unul împotriva celuilalt, rostogolindu-i între mâini. Cu cât zgomotul este mai puternic, cu atât sunt mai proaspete. ”

Citește și  Tatăl lui Britney Spears renunţă la statutul de tutore al fiicei sale după mai mult de 13 ani

În vapor

„Este mai bine să folosiți această metodă de gătit pentru a păstra vitaminele cât mai mult posibil”.

Pentru a face acest lucru, așezați sparanghelul în coș fără a-i stiva, apoi gătiți timp de 8-12 minute. Pentru a verifica dacă sunt gătite corect, nimic nu ar putea fi mai simplu: înfigeți doar un cuțit subțire în tulpină. Dacă partea albă se străpunge fără rezistență, este gata. În ceea ce privește verdele, carnea trebuie să fie ușor fermă, „ca o fasole verde”, compară bucătarul.

La apă

Citește și  Cântărețul de operă Plácido Domingo internat în Mexic cu coronavirus

Se fierbe o oală mare cu apă sărată. Pentru a nu se deteriora în timpul gătitului, adunați ciorchini de patru până la opt sparanghel (în funcție de mărimea lor) folosind un șir. Gatiti timp de 8-15 minute. Pentru a verifica coacerea, procedați în același mod ca și pentru vapor. Dacă diametrul sparanghelului este mare, pot fi așezați în cratiță, legați, în poziție verticală, vârfurile din apă, pentru a le păstra în timpul gătitului. După ce ați absorbit cu atenție apa pe un prosop de hârtie sau într-o strecurătoare, rămâne doar pentru a mânca.

Related posts
SănătateUltimele articole

Deodorant, alimentatie, haine – greseli de evitat impotriva transpiratiei

Areole, mirosuri neplacute…chiar daca transpiratia este un fenomen cat se poate de normal, nu…
Read more
SănătateUltimele articole

Transplantul mi-a dat opt ani în plus de viață

Când Brian Keeley era în terapie intensivă după ce a suferit un atac de cord brusc, soției sale…
Read more
MondenUltimele articole

Sir Elton John: Turneul din Marea Britanie și Europa a fost amânat pentru 2023

Sir Elton John și-a amânat viitorul turneu din Marea Britanie și Europa 2021 până în 2023, din…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.