Ultimele articoleUtile

Spirulina vine în slujba frumuseții tale

Preocupați de aspectul nostru, din ce în ce mai mulți dintre noi suntem în căutarea unor produse care să combine natura și calitatea. Printre alte virtuți și proprietăți, spirulina este un adevărat atu de frumusețe pentru păr, piele și unghii.

Numeroasele substanțe nutritive care îl compun îl fac un supliment alimentar excelent, în special pentru înfrumusețarea corpului în general.

Ingredientele active ale spirulinei

Este o algă albastru-verzuie care are o formă spirală. Dar există studii care cred că nu este o algă, ci mai degrabă un tip de organism viu. Ceea ce este cu adevărat interesant este că spirulina conține proteine ​​mult mai digerabile decât cele găsite în carne de vită, de exemplu, și conține, de asemenea, o gamă variată de beneficii pentru corpul nostru.

În ceea ce privește compoziția sa vitaminică, are vitamina A, B1, B2, B5, B6, acid folic și vitaminele E și H, precum și vitamina B12, despre care se spune că este foarte bogată. Spirulina conține mai mult de 220 de molecule utile pentru piele: aminoacizi, oligoelemente anti-oxidante, minerale, vitamine, acizi nucleici, componente ale ADN-ului, proteine, acizi grași esențiali. Atâtea ingrediente active de care beneficiază cei care îl consumă pe farfurie și pe care anumite laboratoare cosmetice le-au introdus acum în creme sau seruri pentru a reda vitalității și tonusului pielii.

Anti-îmbătrânire prin excelență pentru a limita apariția ridurilor

Citește și  Intel si Google se aliaza pentru lansarea unui proiect global. Ce vor sa faca cele doua companii?

Toți nutrienții și proprietățile sale anti-oxidante conferă spirulinei capacitatea de a încetini îmbătrânirea pielii. Foarte bogată în antioxidanți care împiedică formarea de radicali liberi, spirulina acționează asupra reînnoirii celulare.

De asemenea, face pielea mai frumoasă. Pe lângă suplete și elasticitate, pielea va fi mai strălucitoare, mai puțin uscată, dar și mai puțin grasă. Pe scurt, ajută la absorbția impurităților, curăță și hidratează pielea feței pentru a-i conferi un ten radiant.

Citește și  4 sporturi de iarna care ofera beneficii pentru sanatate

Beneficii incredibile pentru păr

Acțiunea sa antioxidantă încetinește apariția părului alb și întărește masa părului. Acționează ca un adevărat întăritor. Reglează secrețiile sebacee și reduce semnificativ fenomenul de mătreață. Datorită acestei proteine, părul pare mai gros și mai sănătos. Varfurile nu se mai despart, aspectul lor este mai stralucitor si sunt matasoase la atingere. Spălați-vă părul, apoi lăsați să acționeze, timp de aproximativ zece minute, un amestec de 5 g de spirulină pudră și 100 ml de bază de șampon, de preferință la pH neutru sau ușor acid. Clătiți bine.

Citește și  La 30, 40 sau 50 de ani, trei strategii anti-oboseală

Unghii mai puternice

Conexiunea dintre spirulină și frumusețea mâinilor tale se bazează din nou pe cheratină, ca componentă centrală a unghiilor. Într-adevăr, proteinele și vitaminele accelerează sinteza keratinei și, prin urmare, creșterea unghiilor. În plus, observăm adesea la persoanele cu deficit de proteine ​​și vitamine dungi inestetice pe unghii. Prin urmare, administrarea de spirulină ajută la evitarea oricărei deficiențe, la evitarea unghiilor deteriorate și, prin urmare, la frumusețea aspectului lor.

Related posts
SănătateUltimele articole

Deodorant, alimentatie, haine – greseli de evitat impotriva transpiratiei

Areole, mirosuri neplacute…chiar daca transpiratia este un fenomen cat se poate de normal, nu…
Read more
SănătateUltimele articole

Transplantul mi-a dat opt ani în plus de viață

Când Brian Keeley era în terapie intensivă după ce a suferit un atac de cord brusc, soției sale…
Read more
MondenUltimele articole

Sir Elton John: Turneul din Marea Britanie și Europa a fost amânat pentru 2023

Sir Elton John și-a amânat viitorul turneu din Marea Britanie și Europa 2021 până în 2023, din…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.