MondenUltimele articole

Stațiunea de schi de lux a Elveției a fost reședința coronavirusului

VERBIER, SWITZERLAND - DECEMBER 04: Isaac Carew (L) and guests attend Casamigos in the Snow on December 04, 2019 in Verbier, Switzerland. (Photo by Robert Hradil/Getty Images for Casamigos)

Atunci când autoritățile elvețiene au închis pârtiile de schi din întreaga țară, la jumătatea lunii martie, la două zile după ce Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie, coronavirusul era deja înfipt bine în stațiunea de lux din Verbier.

O destinație de lux a înaltei societăți europene, viața de zi și barurile de noapte de la Verbier au făcut ca să fie  incubatorul perfect pentru Covid-19. Chiar și după ce accesul pe pârtii a fost închis, turiștii și lucrătorii sezonieri s-au despărțit mult mai greu de obiceiurile petrecerii.

„Este o oportunitate perfectă de a se răspândi, a fost raiul virusului”, a spus Corinne Cohen, medic la o clinică din apropierea stațiunii. La o examinare medicală în Verbier, 80% dintre pacienți au fost testați pozitiv pentru Covid-19.

Cohen și alți medici au cerut ca Verbier să fie pus în carantină. Guvernul elvețian a ripostat, spunând că izolarea stațiunii nu ar limita răspândirea Covid-19.
Această decizie a sporit criticile abordării Elveției, care a fost blamată pentru că au prioritizat inițial economia și libertățile individuale cu privire la izolare.

Citește și  Tendinte inedite care vor schimba viitorul in food delivery

Aceste tensiuni ilustrează, de asemenea, provocarea coordonării unui răspuns pandemic peste granițe cu alte patru națiuni europene majore.

În timp ce OMS își are sediul la Geneva, autoritățile elvețiene au adoptat încet recomandările sale privind depistarea și izolarea contactelor și au început testele abia în ultimele săptămâni.

După ce Italia a devenit epicentrul pandemiei, Elveția a menținut inițial deschisă frontiera de 440 de mile (740 de kilometri) cu vecinul său din sud, în parte deoarece cantonul elvețian Ticino se bazează pe aproximativ 70.000 de lucrători transfrontalieri italieni pentru a-și alimenta economia. Acum, Ticino are cea mai mare rată de infecție din Elveția.
Când directorul general OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus a solicitat la jumătatea lunii martie ca țările să „testeze, să testeze, să testeze”, Daniel Koch, șeful bolilor transmisibile la Oficiul Federal Elvețian de Sănătate Publică a declarat că o astfel de abordare nu este adecvată pentru țara sa.

Citește și  Cate cafele putem bea pe parcursul unei zile?

În timp ce majoritatea elvețienilor au fost mulțumiți de răspunsul oficial, 42% au dorit măsuri mai puternice, a arătat un sondaj realizat în martie de Sotomo Research Institute.

Țări precum Singapore și Coreea de Sud au investit puternic în strategiile de combatere a epidemiilor după ce au cunoscut focarele de virus ale SARS în 2003 și MERS în 2015. Alții, precum Italia sau Elveția, au fost prinși mai puțin pregătiți, potrivit Didier Trono, profesor de virologie și genetică la Institutul Federal Elvețian de Tehnologie din Lausanne. Teama de a distruge economia prin suprareacționare a jucat de asemenea un rol, așa cum au făcut-o SUA și U.K.

„În general, modurile de funcționare extrem de democratice nu sunt, de asemenea, cele mai potrivite în aceste situații, în care sunt necesare abordări similare blitzkriegului.” a spus Trono.

Citește și  Moartea lui Nicholas Tucci la 38 de ani

Cu toate acestea, implementarea elvețiană a distanțării sociale a fost exemplară, a spus Wilder-Smith, în timp ce guvernul a adoptat în mod progresiv avizele OMS.

Elveția are acum una dintre cele mai mari rate de testare pe cap de locuitor din lume, deși accentul rămâne pe grupurile de risc. Guvernul a interzis adunarea a mai mult de cinci persoane, dar blocajele stricte impuse în Italia vecină și Franța nu sunt în vigoare.

Deocamdată, guvernul este de acord cu OMS că este prea curând să relaxeze restricțiile, care au fost prelungite până pe 26 aprilie.

De asemenea, va fi important în următoarele săptămâni să utilizeze teste de anticorpi pentru a determina ce fracțiune din populație a fost deja expusă, potrivit Trono.

bloomberg.com

Related posts
MondenUltimele articole

A încetat din viaţă, la 41 de ani, designerul Virgil Abloh

Star al generaţiei milennials şi rege al streetwear-ului de lux, designerul american Virgil Abloh…
Read more
MondenUltimele articole

Tezaur de topoare din Epoca Bronzului la Hertfordshire, găsit de o fată cu detector

O fată de 13 ani a descoperit un tezaur de topoare din epoca bronzului, în a treia ei excursie de…
Read more
MondenUltimele articole

Kim Kardashian a finanțat repatrierea unei echipe de fotbal afgane care fugea de talibani

Vedeta americană de reality TV s-a oferit să ajute femeile afgane din echipa națională de fotbal…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *