MondenUltimele articole

SUA a executat azi noapte prima femeie deținută, din 1953 până în prezent

O femeie din Kansas a fost executată miercuri pentru că a strangulat o mamă însărcinată în Missouri și i-a tăiat copilul din pântece, prima dată în aproape șapte decenii de când guvernul SUA a executat o femeie deținută.

Lisa Montgomery, în vârstă de 52 de ani, a fost declarată moartă la 1:31 a.m. după ce a primit o injecție letală la complexul închisorii federale din Terre Haute, Indiana. A fost al 11-lea deținut care a primit o injecție letală acolo, din iulie, de când președintele Donald Trump, un susținător înflăcărat al pedepsei capitale, a reluat execuțiile federale, după 17.

Când a început procesul de execuție, o femeie care stătea deasupra umărului lui Montgomery s-a aplecat, a îndepărtat ușor masca de față a lui Montgomery și a întrebat-o dacă are ultime cuvinte. ”Nu”, răspunse Montgomery cu o voce liniștită și înăbușită. Ea nu a spus nimic altceva.

Citește și  Ce castel american poate fi perfect pentru Harry și Meghan?

„Pofta sângeroasă a unei administrații eșuate a fost pe deplin afișată în această seară”, a declarat avocatul lui Montgomery, Kelley Henry, într-un comunicat. „Toți cei care au participat la execuția Lisa Montgomery ar trebui să se simtă rușinați”.

„Guvernul nu s-a oprit la nimic în zelul său de a ucide această femeie epuizată și delirantă”, a spus Henry. „Execuția Lisa Montgomery a fost departe de justiție”.

Citește și  „Robert de Niro este cel mai bun sărutator” opinia fermă a lui Sharon Stone

Montgomery a fost primul dintre ultimii trei deținuți federali programați să moară înainte de învestirea săptămânii viitoare a președintelui ales, Joe Biden, de la care se așteaptă să întrerupă execuțiile federale.

Lisa Montgomery a ucis-o pe Bobbie Jo Stinnett, în vârstă de 23 de ani, în orașul Skidmore, în nord-vestul statului Missouri, în 2004. A folosit o frânghie pentru a o sugruma pe Stinnett, care era însărcinată în opt luni, apoi a tăiat-o pe fetiță din pântec cu un cuțit de bucătărie.
Dar un judecător federal pentru districtul Columbia a oprit execuțiile programate la sfârșitul acestei săptămâni ale Corey Johnson și Dustin Higgs într-o hotărâre marți. Johnson, condamnat pentru uciderea a șapte persoane legate de traficul său de droguri în Virginia, și Higgs, condamnat pentru ordonarea uciderii a trei femei în Maryland, ambii au fost testați pozitivi pentru COVID-19, luna trecută, conform AFP.

Citește și  Cum te ajuta ceaiul de chimion sa slabesti

Foto: AFP

Related posts
SănătateUltimele articole

Deodorant, alimentatie, haine – greseli de evitat impotriva transpiratiei

Areole, mirosuri neplacute…chiar daca transpiratia este un fenomen cat se poate de normal, nu…
Read more
SănătateUltimele articole

Transplantul mi-a dat opt ani în plus de viață

Când Brian Keeley era în terapie intensivă după ce a suferit un atac de cord brusc, soției sale…
Read more
MondenUltimele articole

Sir Elton John: Turneul din Marea Britanie și Europa a fost amânat pentru 2023

Sir Elton John și-a amânat viitorul turneu din Marea Britanie și Europa 2021 până în 2023, din…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.