Ultimele articoleUtile

Ulei de masline sau ulei de cocos ? Pe care sa il aleg ?

Reputatia primului nu mai trebuie demonstrata. Insa, de ceva vreme, uleiul de cocos si gustul sau exotic pare sa devina concurentul direct al uleiului de masline. Ulei de masline sau ulei de cocos ? Pe care il alegem si de ce ?

Ulei de masline

Atuurile sale nutritionale. Compus in mare parte din acizi grasi mono si polinesaturati, uleiul de masline poate contine pana la 80% Omega 9. Insa, este bogat si in antioxidanti, in polifenoli in special si in vitamina E.

Atuurile sale asupra sanatatii. Acizii grasi din uleiul de masline permit reglarea nivelului de colesterol si reducerea riscului de aparitie a accidentelor cardiovasculare. Cercetatorii sunt in egala masura interesati de unul din compusii sai antioxidanti cunoscuti sub numele de oleocanthal. Experiente in laborator au demonstrat faptul ca ar putea ucide celulele canceroase.

Citește și  Sony oferă primele detalii despre consola PS5

Punctele sale slabe. Este mai degraba sarac in Omega 3, acizi grasi esentiali deoarece corpul nostru este incapabil sa ii fabrice. Joaca un rol important in calitatea membranelor celulare, in reactiile anti-inflamatorii si imunitare.

Cea mai buna modalitate de a-l degusta. Este perfect pentru gatirea preparatelor calde. Punctul de ardere este de 160 de grade in cazul uleiului de masline extra-virgin si 216 in cazul uleiului de masline virgin. Acest lucru inseamna ca nu se degradeaza inainte de a atinge aceasta temperatura. Uleiul de rapita sau de in au un puct de ardere de 107 grade. Este placut si folosit in stare pura, in salate in special dar cel mai bine este sa fie folosit in alternanta cu un alt ulei mai bogat in Omega -3.

Citește și  Acele semnale transmise de corpul tau ca telemunca a lasat urme

Uleiul de cocos

Atuurile sale nutritionale. Nu sunt evidente la prima vedere. Uleiul de cocos contine in proportie de 92% acizi grasi saturati. Cu toate acestea, este vorba de trigliceride in majoritatea din cazuri. S-a demonstrat deja ca trigliceridele nu au un impact negativ asupra sanatatii cardio-vasculare atunci cand sunt consumate in cantitate moderata. Contine in cantitati mici si vitamina E antioxidanta.

Atuurile sale asupra sanatatii. Acizii grasi saturati din uleiul de cocos si-au demonstrat eficienta in cazul regimului cetogen, extrem de slab in glucide insa bogat in lipide. Un cercetator canadian a studiat suplimentarea consumului de ulei de cocos in cazul persoanelor care sufera de Alzheimer care sufera de deficit de glucoza. Rezultatele au aratat un beneficiu insa sunt departe de a demonstra ca previne maladia Alzeimer.

Citește și  George Clooney își cumpără o proprietate viticolă în Provence

Punctele sale slabe. Compozitia sa globala nu prezinta un prea mare interes. Majoritatea vitaminelor si mineralelor au disparut atunci cand fructul a fost transformat in ulei.

Cea mai buna modalitate de a-l degusta.  Se alege virgin si extras la rece pentru a se pasra vitamina E si de a beneficia de agentii antibacterieni. Punctul de ardere este ridicat, nu se degradeaza inainte de 232 de grade si se recomanda in preparate calde pentru a se pune in valoare natura sa exotica.

Related posts
MondenUltimele articole

Emma Raducanu se alatura casei Dior pentru frumusete si moda

Emma Raducanu, cea mai tânără jucătoare de tenis care a câștigat un titlu de Grand Slam din…
Read more
DeliciiUltimele articole

Un scafandru găsește o sabie a unui cruciat de acum 900 de ani

O sabie despre care se crede că aparținea unui cavaler cruciat în urmă cu aproximativ 900 de ani…
Read more
DeliciiUltimele articole

NASA lansează nave spațiale pe asteroid pentru a se pregăti de potențialul Armaghedon

Chiar dacă amenințarea unui asteroid care distruge planeta nu este pentru mâine, NASA preferă…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *