DeliciiUltimele articole

Un scafandru găsește o sabie a unui cruciat de acum 900 de ani

O sabie despre care se crede că aparținea unui cavaler cruciat în urmă cu aproximativ 900 de ani a fost găsită de un scafandru amator în largul coastei de nord a Israelului. Lama de un metru a fost descoperită de Shlomi Katzin și predată autorităților.

Se crede că sabia, care este încrustată cu organisme marine, a reapărut după schimbarea nisipurilor. Autoritatea pentru antichități din Israel (IAA) a spus că odată curățată și analizată va fi expusă publicului. „Sabia, care a fost păstrată în stare perfectă, este o descoperire frumoasă și rară și aparținea, evident, unui cavaler de cruciați”, a declarat inspectorul Unității de Prevenire a Robului IAA, Nir Distelfeld. „A fost găsit încrustat cu organisme marine, dar se pare că este din fier. Este interesant să întâlnești un astfel de obiect personal, ducându-te cu 900 de ani înapoi în timp la o altă eră, cu cavaleri, armuri și săbii.” Kobi Sharvit, care conduce unitatea de arheologie marină a IAA, a declarat că coasta Carmelului, unde a fost găsită lama, a oferit adăpost navelor în timpul furtunilor de-a lungul secolelor de activitate maritimă de-a lungul coastei. „Aceste condiții au atras navele comerciale de-a lungul veacurilor, lăsând în urmă descoperiri arheologice bogate”, a spus el.

Citește și  Tot ce trebuie sa stii despre nasterea celui de-al doilea copil al lui Meghan Markle

Cruciații au luptat într-o serie de războaie religioase cunoscute sub numele de Cruciade, care au fost sancționate de Biserica Romano-Catolică în perioada medievală. Cele mai frecvent cunoscute cruciade au fost campaniile din estul Mediteranei care vizează recuperarea Țării Sfinte de sub stăpânirea musulmană.

Related posts
MondenUltimele articole

A încetat din viaţă, la 41 de ani, designerul Virgil Abloh

Star al generaţiei milennials şi rege al streetwear-ului de lux, designerul american Virgil Abloh…
Read more
MondenUltimele articole

Tezaur de topoare din Epoca Bronzului la Hertfordshire, găsit de o fată cu detector

O fată de 13 ani a descoperit un tezaur de topoare din epoca bronzului, în a treia ei excursie de…
Read more
MondenUltimele articole

Kim Kardashian a finanțat repatrierea unei echipe de fotbal afgane care fugea de talibani

Vedeta americană de reality TV s-a oferit să ajute femeile afgane din echipa națională de fotbal…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.