MondenUltimele articole

Vaccinul Moderna Covid a anunțat rezultate satisfăcătoare după două luni de teste

La aproximativ două luni după ce Moderna Therapeutics Inc. a lansat datele preliminare ale vaccinului Covid-19, care au trimis piața bursieră într-un entuziasm, compania a publicat o analiză completă asupra studiului inițial al medicamentului său, marți seara târziu, și a mutat prompt din nou piața bursieră.

Acțiunile Moderna au crescut cu 20% în ceea ce privește rezultatele tranzacțiilor post-piață, iar acțiunile, în general, au obținut și un trend. Este justificat? Cu siguranță, rezultatele extinse publicate în New England Journal of Medicine conțin o veste bună despre atributele timpurii ale vaccinului.

Există o serie de întrebări deschise despre potențialul clinic și comercial al vaccinului. Acestea nu vor fi rezolvate până când Moderna va încheia un studiu clinic imens, programat în prezent pentru 27 iulie. Noii investitori ar plăti un preț important pentru o așteptare îndelungată și un nivel încă ridicat de risc.

Conform rezultatelor extinse, două mostre ale vaccinului Moderna au generat niveluri de anticorpi mai mari decât cele observate în general la persoanele care se recuperează de la Covid-19. Totuși, noua analiză arată rezultate într-un grup mai larg de pacienți și intră în detalii necesare despre exact ceea ce Moderna măsura. Investitorii ar trebui să se simtă mai siguri în ideea că vaccinul produce un răspuns imun, o adevărată etapă.

Cu toate acestea, la fel ca în luna mai, nu este clar dacă persoanele care supraviețuiesc Covid au imunitate durabilă la virus și modul în care se raportează la nivelurile de anticorpi. O altă relație între anticorpi și eficacitatea vaccinului trebuie să fie încă dovedită într-un studiu mai amplu. Compania nu măsoară neapărat un lucru greșit; nivelurile de anticorpi sunt o țintă la fel de bună ca și în prezent pentru oamenii de știință. Dar sistemul imunitar uman este complicat, iar cercetătorii au multe de învățat.
În timp ce Moderna este, fără îndoială, un deschizător de drumuri, nu este singurul. Va fi umăr la umăr cu vaccinul similar Pfizer Inc., precum și cu AstraZeneca Plc, și cu alții care vor urma în curând. Nu există nicio garanție că va termina primul sau cu un rezultat fericit. Există o oarecare întâmplare pentru studiile vaccinului controlate cu plasmă; un număr semnificativ de persoane de pe eșantion trebuie să contracteze virusul pentru a dovedi efectul de dozare prin comparație, iar acest lucru ar putea dura timp.
Procesul lui Moderna se va concentra pe zonele în care virusul se răspândește, dar la fel vor face toți ceilalți.

Related posts
MondenUltimele articole

Emma Raducanu se alatura casei Dior pentru frumusete si moda

Emma Raducanu, cea mai tânără jucătoare de tenis care a câștigat un titlu de Grand Slam din…
Read more
DeliciiUltimele articole

Un scafandru găsește o sabie a unui cruciat de acum 900 de ani

O sabie despre care se crede că aparținea unui cavaler cruciat în urmă cu aproximativ 900 de ani…
Read more
DeliciiUltimele articole

NASA lansează nave spațiale pe asteroid pentru a se pregăti de potențialul Armaghedon

Chiar dacă amenințarea unui asteroid care distruge planeta nu este pentru mâine, NASA preferă…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *