MondenUltimele articole

„Am vrut să mă rănesc cât mai mult posibil”, povestește Daria Kasatkina despre „perioada sa întunecată”

Rusoaica Daria Kasatkina s-a întors dintr-o perioadă de depresie, în care se gândise să-și pună capăt carierei, la doar 21 de ani.

Într-un lung reportaj difuzat de Sports.ru, Daria Kasatkina destăinuie perioada neagră pe care a trăit-o în 2019. După un sezon 2018 foarte reușit, marcat în special de o finală în Indian Wells, un prim sfert de finală în Grand Slam la Roland Garros , un titlu la Moscova și intrarea în top 10 WTA, rusoaica, care pe atunci avea doar 21 de ani, a avut o depresie care a dus până a lua în considerare oprirea carierei sale.

„Nu am spus-o cu voce tare, dar m-am gândit mult timp și serios”, mărturisește ea jurnalistei Sofya Tartakova. În februarie 2019 la Sankt Petersburg, după încă o înfrângere, împotriva lui Vera Zvonareva, antrenorul ei de atunci, belgianul Philippe Dehaes, încearcă să o motiveze. Dar discuția merge prost. „Pentru prima dată în carieră, m-am lovit pe un teren de tenis. Mă palmam, mă loveam cu picioarele cu racheta. Mi-a spus că, dacă nu mă mai bucur să joc tenis, poate că ar trebui să iau în calcul schimbarea locului de muncă, spune Kasatkina. Când a încetat să mai vorbească, l-am întrebat dacă a terminat, mi-am luat lucrurile și am plecat plângând. Nu am părăsit camera mea timp de două zile. Nu am înțeles de ce mi-a spus asta. Sezonul începuse prost (4 înfrângeri consecutive). Că persoana care promisese să mă sprijine mereu de parcă ar face parte din familia mea îmi spune asta, mi-a fost greu să înțeleg. ”

Citește și  Viva Mayr, un regim centenar bazat pe alimente alcaline

Jucătoarea decide apoi să continue să joace până la sfârșitul sezonului, „doar pentru a câștiga bani”, apoi pentru a renunța. Dar două săptămâni mai târziu, în Dubai, Kasatkina se scufundă în depresie. „Pentru prima dată în carieră, m-am lovit pe un teren de tenis”, recunoaște ea. M-am pălmuit, m-am lovit cu pumnul în picioare. Din fericire, nu mi-am rupt nimic. Am vrut să mă rănesc cât mai mult posibil”.

Citește și  Nathalie si Alain Delon, un cuplu pasional

„Când mă întorceam la hotel, mă așezam la duș o oră sau două”, adaugă ea. Nu am vrut să vorbesc cu nimeni. Am vrut să mă rănesc, poate pentru că mă găseam slabă și nu puteam trece peste asta. A fost o perioadă destul de întunecată în viața mea. ”

În turneul următor, la Indian Wells, Daria Kasatkina abia s-a antrenat. Ea a profitat de ocazie pentru a petrece timp cu prietenii săi, jucătorii ruși, precum Karen Khachanov. „Am început să vorbesc cu ei despre dificultățile mele”, explică ea. M-au sprijinit foarte mult. M-a făcut să-mi revizuiesc planurile. Din fericire, nu știu cum să fac altceva decât să joc tenis! Am renunțat la ideea de a-mi opri cariera. ”

Citește și  Chrissy Teigen, gravidă, spitalizată pentru sângerări excesive

Câteva săptămâni mai târziu, Daria Kasatkina va începe o colaborare cu antrenorul spaniol Carlos Martinez. Coborând pe locul 75 în lume anul trecut, își recâștigă treptat cele mai bune sentimente. Urcată pe locul 37 WTA, ea a câștigat deja două turnee în acest sezon, la Melbourne și apoi la Sankt Petersburg. sportsin.ro

 

Related posts
SănătateUltimele articole

Deodorant, alimentatie, haine – greseli de evitat impotriva transpiratiei

Areole, mirosuri neplacute…chiar daca transpiratia este un fenomen cat se poate de normal, nu…
Read more
SănătateUltimele articole

Transplantul mi-a dat opt ani în plus de viață

Când Brian Keeley era în terapie intensivă după ce a suferit un atac de cord brusc, soției sale…
Read more
MondenUltimele articole

Sir Elton John: Turneul din Marea Britanie și Europa a fost amânat pentru 2023

Sir Elton John și-a amânat viitorul turneu din Marea Britanie și Europa 2021 până în 2023, din…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.