DeliciiUltimele articole

Avocado, nirvana fructelor

Se mănâncă în guacamole, dar își poate găsi și locul în fabricarea sushi-ului sau presărat cu zahăr, la desert.Din punct de vedere nutrițional foarte interesant, știi cu adevărat ce este avocado?

Puțină istorie și etimologie

Avocado, la fel cum ar fi porumbul, roșiile, dovleacul și cartoful, proveneau inițial din Mexic.

Cuvântul „avocado” provine din spaniolul aguacate, care provine din ahuacatl în mexicanul pre-mexican, care înseamnă testicul. Avocado se coace atunci când este detașat. Un fruct tare nu este un fruct de proastă calitate, este un fruct care se va coace bine acasă. Pe de altă parte, dacă îl cumpărați pentru a face un guacamole pentru seară, este mai bine să le cumpărați deja coapte.

Citește și  Coronavirus: Vizite între specii la un aquarium din Japonia

A fost importat de spanioli în secolul al XVII-lea, dar a devenit obișnuit după al doilea război mondial.

Punct de vedere nutrițional

Avocado este un fruct extrem de interesant din punct de vedere nutrițional, deoarece conține fibre bune, grăsimi bune, puțină proteină, de trei ori mai multe minerale decât în ​​alte fructe și aproape fără zahăr.

Beneficiile unui avocado

1. Bogat în lipide, conține acizi grași mononesaturați concentrați în acizi oleici, benefici pentru sănătatea noastră cardiovasculară.

Citește și  Philip Rivers isi anunta retragerea

2. Un studiu australian a constatat că avocado a fost eficient în scăderea nivelului de colesterol rău.

3. Cu aproape 6,7 g de fibre la 100 g de carne, ajută la combaterea constipației.

4. Umplut cu grăsimi nesaturate, avocado înmoaie și relaxează țesuturile corpului nostru prin întărirea membranelor celulelor pielii, pentru hidratare naturală.

De asemenea, conține vitamina E, care participă la efectul anti-îmbătrânire.

Sfat pentru aplicație: Puneți un piure de avocado și aplicați-l pe față. Se lasă să acționeze aproximativ douăzeci de minute.

5. Avocado este unul dintre fructele cu cea mai mare luteină, care vă menține vederea sănătoasă și combate degenerescența maculară legată de vârstă. Combinați-l cu morcovi și roșii, pentru a multiplica efectele: de asemenea, bogate în carotenoizi, devin mai eficiente atunci când sunt amestecate cu grăsimile avocado.

Citește și  Londra văzută de sus: acoperișuri excepționale pentru o băutură de top și o cină

Cum să grăbești maturarea unui avocado?

Pentru a accelera procesul de coacere, acesta trebuie așezat lângă alte fructe: etilena pe care o produc pe măsură ce vor coace va ajuta avocado să se coacă.

Sau înșelând făcând avocado prăjit!

 

Despre autor

Related posts
SănătateUltimele articole

3 moduri incredibil de simple de a mânca mai puțin zahăr

A mânca mai puțin zahăr nu înseamnă să încerci să schimbi o felie de tort aniversar cu o…
Read more
MondenUltimele articole

Actorul Donald Sutherland a murit la vârsta de 88 de ani

Actorul canadian Donald Sutherland, star de filme printre care The Hunger Games și Don’t Look…
Read more
DeliciiUltimele articole

Un vin alb românesc produs de Crama La Salina a fost revelația internațională la Concours Mondial de Bruxelles!

Realizare excepțională pe piața mondială a vinurilor pentru Crama La Salina din județul Cluj…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.