SănătateUltimele articole

Dieta japoneză sau secretele postului în stil japonez

În bestsellerul său „Arta japoneză a postului”, Dr. Nagumo promite pierderea în greutate, frumusețe și longevitate. Metoda sa? O singură masă pe zi. În cele ce urmează îți spunem totul despre această dietă japoneză.

Intermitent, parțial, pe termen lung, alternativ, modificat, indiferent de forma pe care o ia, cuvântul post este pe buzele tuturor. Iar această practică, care până de curând era considerată un moft rezervat celor luminați, are acum un suport științific serios. Nu este o coincidență faptul că elita lumii se adună în fiecare an la clinicile Buchinger pentru a strânge cureaua timp de trei săptămâni sau mai mult.

În această epocă a opulenței alimentare și a junk food-ului, încălcarea sacrosanctei reguli a celor trei (sau chiar patru) mese pe zi ar putea, potrivit unor specialiști, să ajute la combaterea obezității, a diabetului și a sindromului metabolic și chiar să întârzie procesul de îmbătrânire. Tot ce trebuie să faceți pentru a vă simți mai bine este să mâncați mai puțin. O dovadă în plus a acestei nebunii este succesul neașteptat al cărții The Japanese Art of Fasting (1), publicată anul trecut în Franța.

Citește și  Cum să te machiezi când este foarte cald?

O metodă creată de Yoshinori Nagumo

Dr. Yoshinori Nagumo este un pionier în domeniul nutriției care a dezvoltat conceptul de post japonez prin combinarea principiilor postului intermitent cu tradiția japoneză de a mânca cu moderație.

Spre deosebire de alte metode stricte de post, postul japonez se bazează pe o abordare mai tolerantă, care nu implică perioade lungi de privare de hrană. Această abordare inovatoare a atras atenția multor pasionați de sănătate și bunăstare care caută o metodă de post care să se adapteze mai ușor la stilul lor de viață.

Cum se practică postul japonez?

Postul japonez presupune în principal limitarea ferestrei de timp în care se consumă alimente. Acest lucru implică, în general, reducerea perioadei de consum de alimente la o singură masă pe zi. Dr. Nagumo recomandă să se acorde prioritate mesei de seară pentru a favoriza somnul.

Citește și  Transplantul mi-a dat opt ani în plus de viață

Ideea este de a permite organismului să petreacă mai mult timp în modul de post, ceea ce ar putea contribui la îmbunătățirea sensibilității la insulină, la promovarea pierderii în greutate și la stimularea autofagiei – un proces benefic de regenerare celulară.

Pentru a începe această dietă fără probleme, cel mai bine este să începeți prin a reduce cantitatea de alimente pe care o consumați. De exemplu, puteți elimina treptat anumite feluri de mâncare, cum ar fi aperitivele și deserturile. De asemenea, ar trebui să reduceți dimensiunea fiecărei porții, adaptând-o la nevoile dumneavoastră.

Prin limitarea consumului de alimente la o singură masă pe zi, este esențial să se asigure calitatea alimentelor și echilibrul nutrițional al mesei pregătite.

În plus, este esențial să vă mențineți hidratați în timpul postului în stil japonez, consumând multă apă și ceaiuri din plante neîndulcite pentru a evita deshidratarea.

Citește și  Trei trucuri pentru energie și bună dispoziție în sezonul rece

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale postului japonez?

Postul japonez a fost asociat cu o varietate de beneficii pentru sănătate. Pe lângă faptul că ajută la pierderea în greutate și la gestionarea greutății, această abordare moderată a postului poate ajuta la îmbunătățirea digestiei și la reglarea metabolismului. Unele studii sugerează, de asemenea, că postul intermitent poate avea efecte pozitive asupra sănătății cardiovasculare prin reducerea nivelului de colesterol și a tensiunii arteriale.

Postul japonez poate fi, de asemenea, benefic pentru claritatea mentală și concentrare, deoarece se spune că organismul folosește energia mai eficient în timpul perioadelor de post. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că rezultatele pot varia de la o persoană la alta. Este esențial să consultați un profesionist din domeniul sănătății înainte de a vă angaja în orice regim de post.

 

Despre autor

Related posts
DeliciiUltimele articole

Idei de rețete pentru a face pe toată lumea să iubească varza de Bruxelles

Varza de Bruxelles este departe de a fi preferata tinerilor și a bătrânilor deopotrivă. Cu toate…
Read more
SănătateUltimele articole

Cum poti regla in mod natural nivelul de zahar din sange? Top 3 cele mai bune alimente pentru a echilibra zaharul din sange fara medicamente

Pentru persoanele cu prediabet, diabet sau alte afectiuni care afecteaza nivelul de zahar din sange…
Read more
SănătateUltimele articole

7 solutii eficiente pentru a stopa pofta de zahar

Este zaharul un aliment care creeaza dependenta? Pentru comunitatea stiintifica, aceasta este o…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.