Ultimele articoleUtile

Experții italieni avertizează asupra problemelor ce apar infecției cu coronavirus la copii

Coronavirusul poate să fi declanșat un salt de 30 de ori în cazurile unei boli inflamatorii pediatrice grave, dar rare, potrivit unui studiu italian care oferă un avertisment nefavorabil altor țări afectate de pandemie cu privire la riscul pentru copii.

O analiză detaliată de la Bergamo, epicentrul focarului italian Covid-19, a descoperit 10 cazuri de boală asemănătoare cu boala Kawasaki la copii, adăugându-se la rapoarte despre aproximativ 90 de cazuri similare din New York și Anglia.

Boala Kawasaki este o afecțiune rară care afectează de obicei copii mai mici de 5 ani. Aceasta provoacă inflamația și umflarea vaselor de sânge. Simptomele tipice includ febră și erupții cutanate, ochi roșii, buze uscate sau crăpate sau gură, roșeață pe palmele mâinilor și tălpilor picioarelor și glandele umflate.

Citește și  Cine este Ana de Armas, noua Marilyn Monroe din filmul Blonde produs de Brad Pitt ?

În timp ce copiii rămân cu un risc mai mic decât adulții în vârstă de a dezvolta complicații severe după ce au fost infectați cu virusul SARS-CoV-2 cauzator de Covid-19, cercetările publicate joi în jurnalul medical Lancet arată că riscul lor nu este zero. Cazurile pot apărea în celelalte țări afectate de pandemie, un risc care ar trebui luat în considerare în formularea de îndrumări cu privire la momentul și modul în care copiii trebuie să fie incluși.

Citește și  Bazele bucătăriei japoneze

„În experiența noastră, doar o proporție foarte mică de copii infectați cu SARS-CoV-2 prezintă simptome ale bolii Kawasaki”, a declarat Annalisa Gervasoni, medic pediatru la Spitalul Papa Giovanni XXIII din Bergamo și unul dintre autorii studiului, într-un comunicat prin e-mail. „Cu toate acestea, este important să înțelegem consecințele virusului la copii, mai ales că țările din întreaga lume se hotărăsc cu planuri de a începe politicile de relaxare socială”.

Citește și  Ciocolata cu lapte sau ciocolata neagra? Care este mai buna pentru sanatate ?

În mod obișnuit, aproximativ un sfert din copiii afectați prezintă complicații cardiace, dar afecțiunea este rareori fatală dacă este tratată în mod corespunzător. Nu se știe ce anume declanșează afecțiunea, dar se crede că este o reacție de imunitate anormală la o infecție.

Cazurile legate de Covid ar trebui clasificate drept „boala asemănătoare cu Kawasaki”, au spus autorii, întrucât simptomele la 10 pacienți cu afecțiuni inflamatorii diagnosticate în timpul pandemiei au fost diferite și mai severe în comparație cu cele 19 cazuri de boală Kawasaki.

Related posts
MondenUltimele articole

Emma Raducanu se alatura casei Dior pentru frumusete si moda

Emma Raducanu, cea mai tânără jucătoare de tenis care a câștigat un titlu de Grand Slam din…
Read more
DeliciiUltimele articole

Un scafandru găsește o sabie a unui cruciat de acum 900 de ani

O sabie despre care se crede că aparținea unui cavaler cruciat în urmă cu aproximativ 900 de ani…
Read more
DeliciiUltimele articole

NASA lansează nave spațiale pe asteroid pentru a se pregăti de potențialul Armaghedon

Chiar dacă amenințarea unui asteroid care distruge planeta nu este pentru mâine, NASA preferă…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *