Sfaturi pentru curatarea si dezinfectarea casei

Curatarea si dezinfectarea casei sunt esentiale pentru a reduce riscul de infectie. De aceea, specialistii ne furnizeaza cateva recomandari de care trebuie sa tinem cont daca nu vrem sa ne imbolnavim.

Strategia de curatare si dezinfectare a casei vizeaza limitarea supravietuirii virusilor, bacteriilor si microbilor. Este vorba de luarea unor masuri menite sa ne ajute sa prevenim si alte procese infectioase. In general, o locuinta curata este sinonima cu sanatatea si bunastarea. Acest lucru ne permite eliminarea germenilor, a murdariei si a impuritatilor care pot facilita transmiterea infectiilor. Aceste sfaturi, combinate cu produsele destinate dezinfectarii ne ajuta sa eliminam germenii prezenti pe suprafete.

Cum curatam si dezinfectam casa ?

Trebuie sa curatam si sa dezinfectam zilnic suprafetele de contact permanent precum clanta, telecomanda, masa, intrerupatoare, toaleta, robinet. Este esential sa asiguram dezinfectarea zilnica a acestora. Baia ar trebui curatata mai des decat de obicei precum si articolele de toaleta personale a tuturor membrilor familiei. Acest lucru curpinde prosoape de baie, lenjerii de pat si haine.

Daca exista o singura baie in casa aceasta trebuie curatata si dezinfectata dupa fiecare folosire.

Exista si o serie de alte masuri preventive pe care le putem pune in practica in timpul curatarii si dezinfectarii casei. Acestea se pot aplica atat in cazul unei suspiciuni de infectie virala cat si in unele cazuri confirmate de gripa sau alte infectii. Foloseste manusi de unica folosinta atunci cand faci curatenie in casa, cand dezinfectezi suprafetele. Acestea trebuie folosite o singura data. In momentul in care iti dai manusile jos trebuie sa te speli foarte bine pe maini timp de 20 de secunde cu apa si sapun. Unele suprafete se pot curata cu ajutorul unei solutii diluate cu apa de javel. Insa trebuie sa urmezi cu strictete recomandarile legate de ventilatie si utilizare. Orice suprafata moale sau poroasa precum covoarele si mochetele trebuie sa fie curatate in mod adecvat cu produse adaptate. De altfel, ar trebui sa eviti sa cureti aceste suprafete doar cu apa calda, nu este recomandat acest lucru.

In egala masura se recomanda purtarea de manusi atunci cand manipulezi hainele murdare ale unei persoane bolnave, chiar daca este doar racita. Aceste haine nu ar trebui sa fie scuturate si lasate in apa calda cat mai mult timp cu putinta. Este important sa iti amintesti ca igiena este extrem de importanta, mai ales cea a mainilor. Spala mainile cu apa si cu sapun, de mai multe ori pe zi, aceasta este cheia reducerii oricarui tip de infectie si a propagarii infectiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *