Adori Japonia, bucătăria, cultura ei, dar te pierzi în fața culturii lor culinare. Vă explicăm ABC-ul bucătăriei japoneze.
Algele marine Nori
Este o emblemă a Japoniei. Ea este cea care înconjoară și parfumează ramenul, printre altele. Cultivată de mai bine de 300 de ani, crește în ritmul mareelor și se potrivește perfect cu toate preparatele. Tocată mărunt, parfumează orezul și îți îmbunătățește salatele gourmet.
Takuanul
Este o ridiche galbenă japoneză (numită daikon) pusă în saramură. Această legumă esențială a gastronomiei japoneze ornează multe feluri de mâncare, fie crude, fie fermentate. Servit ca atare, este un acompaniament original pentru mâncărurile dvs. și poate fi gătit și cu orez, de exemplu.
Dashi
În japoneză, cuvântul dashi se referă la un bulion făcut din alge marine, pește și ciuperci. Este la fel de esențial ca mirinul sau sosul de soia. Acest potențiator de aromă va aduce rețetelor tale a cincea aromă atât de dragă japonezilor, umami, ceea ce înseamnă „gustos”.
Tofu
Tofu, bogat în proteine și foarte scăzut în grăsimi, este fabricat din doar trei ingrediente, conform adevăratei tradiții: soia, nigari (un mineral derivat din apa de mare) și apa de mare. Atât ferm cât și matasos, are o textură netedă și un gust foarte dulce.
Shishimi Togarashi
Acest amestec picant de condimente este un clasic în bucătăria japoneză, realizat cu chili, susan negru și alge marine nori și sansho. Japonezii îl folosesc pentru a condimenta tot felul de feluri de mâncare, precum supe, tăiței, carne la grătar, salate și rețete pe bază de orez. De asemenea, va oferi marinadelor acea aromă unică de feluri de mâncare „ca acolo”.
Yakitori și sos tonkatsu
Sosul Yakitori este ingredientul esențial pentru kebaburile de carne parfumate. De asemenea, se potrivește perfect cu puiul la grătar. Sosul tonkatsu, dulce și condimentat, este ideal pentru a garni fructe de mare prăjite sau coapte.