DeliciiUltimele articole

Bazele bucătăriei japoneze

Adori Japonia, bucătăria, cultura ei, dar te pierzi în fața culturii lor culinare. Vă explicăm ABC-ul bucătăriei japoneze.

Algele marine Nori

Este o emblemă a Japoniei. Ea este cea care înconjoară și parfumează ramenul, printre altele. Cultivată de mai bine de 300 de ani, crește în ritmul mareelor ​​și se potrivește perfect cu toate preparatele. Tocată mărunt, parfumează orezul și îți îmbunătățește salatele gourmet.

Takuanul

Este o ridiche galbenă japoneză (numită daikon) pusă în saramură. Această legumă esențială a gastronomiei japoneze ornează multe feluri de mâncare, fie crude, fie fermentate. Servit ca atare, este un acompaniament original pentru mâncărurile dvs. și poate fi gătit și cu orez, de exemplu.

Citește și  Este bine sau nu să se pună lapte în cafea?

Dashi

În japoneză, cuvântul dashi se referă la un bulion făcut din alge marine, pește și ciuperci. Este la fel de esențial ca mirinul sau sosul de soia. Acest potențiator de aromă va aduce rețetelor tale a cincea aromă atât de dragă japonezilor, umami, ceea ce înseamnă „gustos”.

Citește și  O actrita din serialul La Casa de Papel a anuntat ca este contaminata cu coronavirus

Tofu

Tofu, bogat în proteine ​​și foarte scăzut în grăsimi, este fabricat din doar trei ingrediente, conform adevăratei tradiții: soia, nigari (un mineral derivat din apa de mare) și apa de mare. Atât ferm cât și matasos, are o textură netedă și un gust foarte dulce.

Shishimi Togarashi

Acest amestec picant de condimente este un clasic în bucătăria japoneză, realizat cu chili, susan negru și alge marine nori și sansho. Japonezii îl folosesc pentru a condimenta tot felul de feluri de mâncare, precum supe, tăiței, carne la grătar, salate și rețete pe bază de orez. De asemenea, va oferi marinadelor acea aromă unică de feluri de mâncare „ca acolo”.

Citește și  Matthew Perry, Kourtney Kardashian, Eva Mendes...vedete care nu vor sa se casatoreasca

Yakitori și sos tonkatsu

Sosul Yakitori este ingredientul esențial pentru kebaburile de carne parfumate. De asemenea, se potrivește perfect cu puiul la grătar. Sosul tonkatsu, dulce și condimentat, este ideal pentru a garni fructe de mare prăjite sau coapte.

Despre autor

Related posts
MondenUltimele articole

„La 46 de ani, corpul meu spune nu”: Charlene de Monaco vorbește despre noua sa rutină sportivă

Fosta înotătoare a vorbit într-un interviu acordat lui Gala joi, 7 noiembrie, despre recentele…
Read more
DeliciiUltimele articole

Revelatia cuprinde Classix Festival 2025: Conceptul editiei, primele concerte anuntate si bursele Classix in Art

Cea de-a sasea editie Classix Festival are loc la Iasi intre 23 februarie si 2 martie 2025.
Read more
DeliciiUltimele articole

Hotel Zenith Conference & Spa 4* intră în grupul hotelier Paradis Hotels & Resorts

Paradis Hotels & Resorts a preluat Hotel Zenith Conference & Spa 4* din Mamaia crescând la…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.