Maioneză? Cu toții suntem înnebuniți după ea! Pe ouăle fierte tari, în salate sau pentru a însoți mâncărurile, trebuie să recunoaștem că avem o pasiune pentru ea! Dar, cu 680 de calorii la 100 g, consumul regulat poate înclina balanța în direcția greșită. Dacă nu vrei să te îngrași vara aceasta și să te simți bine, iată 4 alternative sănătoase la maioneză. Toate aceste rețete îți vor înveseli mâncărurile într-un mod lejer.

Maioneză fără ulei pentru un sos ultra-ușor

Această rețetă de maioneză nu este atât de diferită de cea cu care ești familiarizat – conține toate ingredientele maionezei tradiționale, dar fără uleiul adăugat. Această opțiune hipocalorică este perfectă pentru cei care au grijă de silueta lor.

Citește și  Iată regimul alimentar ideal pentru un creier sănătos

Ingrediente

1 ou;

1 lingură de muștar;

sare și piper;

pătrunjel.

Mod de preparare

Se separă gălbenușul și albușul de ou. Se bate albușul până se întărește.

Se adaugă muștarul, sarea și piperul la gălbenuș și se amestecă bine.

Se încorporează ușor albușul cu o furculiță.

Poți adăuga, de asemenea, lămâie și ierburi pentru a spori aroma, dar acest lucru este opțional.

Iaurt grecesc pentru salate ușoare

Iaurtul grecesc este un iaurt cremos obținut din lapte coagulat. Este bogat în proteine și sărac în carbohidrați și lactoză. Este o sursă importantă de calciu, cu beneficii dovedite pentru sănătate. Ajută digestia și reduce simptomele sindromului intestinului iritabil.

Pentru această rețetă alternativă la maioneză, folosește pur și simplu iaurt grecesc și condimentează cu sare și piper. Iaurtul grecesc, care conține 107 kcal la 100 g, poate fi înlocuit cu brânză proaspătă, care are o valoare energetică de 76,9 kilocalorii la 100 g.

Citește și  Un foc de acum 10 mii de ani a fost descoperit în piscinele naturale de la Aktun Ha

Tahini și suc de lămâie, combinația perfectă

O altă alternativă la maioneză: tahini. Această pastă de susan va condimenta mâncărurile cu salată în această vară. Acest ingredient versatil, bogat în acizi grași nesaturați, amestecat cu suc de lămâie oferă mâncărurilor o aromă delicioasă de nuci.

Ingrediente

1/2 cană apă caldă;

1/3 cană tahini;

1/4 cană suc de lămâie;

1 lingură ulei de măsline;

miere;

2 căței de usturoi tăiați mărunt;

sare și piper.

Citește și  Alimentele cele mai bogate în vitamina D

Preparare

Pune toate ingredientele, cu excepția apei și a sării, în blender.

Se mixează totul și se adaugă apa puțin câte puțin pentru a ajunge la consistența dorită.

Se condimentează după gust.

Alternativa vegană: maioneză de avocado

Această rețetă ușoară cu avocado, fără ulei și fără ouă, este un MUST dacă vrei să îți stabilizezi greutatea sau dacă ești la dietă.

Ingrediente

2 avocado coapte;

1 linguriță de muștar;

sucul de la o lămâie;

sare și piper.

Mod de preparare

Se taie avocado în jumătate și se îndepărtează sâmburele.

Pune avocado într-un blender și apoi adaugă muștarul, sare și piper după gust. Se mixează până la omogenizare.

 

Despre autor