Lotiuni de curatat, gomaj, masti, ser, uleiuri, creme…exista numeroase produse pe piata care ne ajuta sa avem grija de tenul nostru. Dar daca secretul pentru a avea o epiderma sanatoasa ar consta in supravegherea continutului farfuriei?
Nu mai este un secret pentru nimeni, alimentatia are o incidenta puternica asupra sanatatii noastre. Insa ce impact are asupra pielii noastre? Timp de mai multi ani, dermatologii au negat existenta unei legaturi intre acnee si regimul alimentar. Dar, in anul 1960, mai multe grupuri de cercetatori au studiat relatia dintre ciocolata si acnee. Aceste cercetari au confirmat in egala masura rolul unor anumite alimente precum produsele lactate in aparitia acneii.
Drept urmare, daca ai tenul tern, acnee sau roseata persistenta iata care sunt alimentele pe care trebuie sa le eviti:
Laptele. Consumat in cantitati mari, laptele ar putea avea repercusiuni asupra pielii noastre pentru a fi frumoase. Este in special « acuzat » pentru faptul ca provoaca pusee de acnee. Daca ai probleme cu acnea trebuie sa eviti laptele si produsele lactate sau sa optezi pentru cele care nu sunt realizate pe baza de lapte de vaca.
Bomboanele. In general, dulciurile sunt nocive pentru pielea noastra. Zaharul este dusmanul epidermei noastre deoarece creste rapid indexul glicemic. Aceasta consecinta atrage dupa sine o alta consecinta, secretia unui hormon care, la randul sau, stimuleaza productia de sebum si drept urmare provoaca aparitia cosurilor, ceea ce nu este indicat pentru o piele frumoasa.
Glutenul. Nu este nevoie sa suferi de o intoleranta la lactoza sau sa fii alergic la gluten pentru a suferi unele consecinte. Efectele inflamatorii ale acestei proteine, atunci cand este consumata in cantitati prea mari, se pot remarca pe pielea noastra si sa se traduca prin rozacee, o maladie care afecteaza vasele sub-cutanate.
Preparatele condimentate. Toate persoanele care au au avut deja episoade de rozacee stiu deja acest lucru – mancarea condimentata este inamicul pielii. Aceste preparate au tendinta sa agraveze consecintele rozaceii.
Carnea rosie. Atunci cand este gatita la o temperatura ridicata, carnea rosie este extrem de nociva pentru pielea noastra. Moleculele sunt cele care provoaca, pe pielea noastra, roseata, riduri sau au drept considecinta un ten tern.
Sarea. Daca ai obiceiul sa pui prea multa sare in preparatele tale atunci este timpul sa te opresti, pentru binele pielii tale macar. Sarea are tendinta sa iti usuce pielea ceea ce se va traduce mai degraba printr-un ten tern.