Utile

Beneficii uimitoare ale mierii de albine

Nectarul albinelor este o veritabil comoara. Pe langa calitatile sale gustative, contine numerosi activi pretiosi pentru a  ne intari sistemul imunitar si pentru a lupta impotriva numeroaselor afectiuni specifice sezonului rece.

Mierea constituie un aliment si un medicament totodata, cu proprietati terapeutice dovedite stiintific. Pentru a beneficia de toate aceste proprietati specialistii ne recomanda sa optam pentru mierea monoflora.

Mierea ne ajuta sa invingem senzatia de oboseala. Are un aport important de magneziu, calciu si fier, esentiale pentru tonus si are un continut bogat de Vitamina B, ideale in perioada de oboseala, de surmenaj intelectual sau convalescenta.

Mierea este o arma puternica impotriva tusei. Este un calmant pentru gatul iritat, tempereaza inflamatia si dezinfecteaza mucoasele din sfera ORL datorita bogatiei sale de acid gluconic si in peroxid de hidrogen care limiteaza proliferarea microbilor. Unii compusi adaugati in miere de catre albine precum proteina defensin 1, exercita in egala masura o actiune bactericida. Un studiu american a demonstrat ca mierea este mai eficienta decat siropul pentru a calma tusea. In caz de tuse seaca se va alege mierea de lavanda sau de cimbru.

Citește și  Alimente pe care sa nu le consumi seara

Mierea este un aliat al digestiei. Enzimele continute de miere faciliteaza munca stomacului si a intestinelor si amelioreaza tranzitul. Datorita actiunii sale anti-inflamatorie si anti-microbiene, mierea actioneaza si in caz de gastro-enterita. Ingerata calda, reduce de altfel aciditatea stomacului. Pentru persoanele care sufera de aciditate gastrica, mierea de papadie este cea mai eficienta.

Citește și  Pastele ingrasa?

Mierea este un cicatrizant formidabil. Numeroasele sunt studiile care au demonstrat ca mierea accelereaza cicatrizarea ranilor, stimuland productia de colagen si vascularizarea tesuturilor. Aplicarea sa pe o rana permite reconstituirea tesutului de doua ori mai rapid decat cu un tratament uzual. Formand o bariera protectoare, mierea ne ajuta sa prevenim riscurile de infectie. De aceea, mai multe clinici si spitale recurg la miere pentru a vindeca unele rani mai recalcitrante.

Citește și  Cum sa iti facilitezi cautarile pe web activand Google Lens in Chrome

Mierea este aliatul de pret al microbiomului intestinal. Stimuleaza dezvoltarea bacteriilor bune ale florei intestinale – lactobacili si bifidobacterii care garanteaza buna functionare a microbiomului nostru. De altfel, un grup de cercetatori din cadrul Universitatii Lund din Suedia au identificat in stomacul albinelor numai putin de 13 fermenti lactici, in egala masura prezenti in miere.

Mierea ne protejeaza inima si vasele. Mierea are un continut bogat de polifenoli, compusi antioxidanti care previn bolile vardiovasculare. Consumul de miere ne ajuta sa prevenim un nivel ridicat de colesterol  si riscurile de infarct si de accident vascular.

Despre autor

Related posts
Ultimele articoleUtile

Pacanele vs jocuri de noroc

În lumea jocurilor de noroc, există o varietate impresionantă de opțiuni, fiecare având…
Read more
Ultimele articoleUtile

Top 5 cele mai căutate mărci de ochelari de soare

Ochelarii de soare sunt un accesoriu nu doar la mod, ci și practic, atât pentru femei, cât și…
Read more
Ultimele articoleUtile

Cât timp poate să fie ținută carnea la congelator? Timpul de congelare poate varia în funcție de tipul de carne

Resturi de carne care ajung pe fundul tomberonului… un lucru care se întâmplă destul de…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *