MondenUltimele articole

Bernie Sanders strânge 1,8 milioane de dolari cu o fotografie celebră

Tricouri, pulovere și alte mărfuri cu imaginea senatorului Bernie Sanders, din Vermont, au fost vândute în câteva zile. Profiturile vor fi donate în scopuri caritabile.

Senatorul american Bernie Sanders a anunțat miercuri, 27 ianuarie, că donează unor organizații caritabile 1,8 milioane de dolari strânși cu vânzarea produselor imprimate cu acum celebra fotografie care îl prezintă singur, cu mănuși croșetate și cu brațele încrucișate, în timpul ceremoniei de inaugurare a președintelui Joe Biden. O ținută și o atitudine care contrastează singular cu ținutele ceremoniale ale celorlalți invitați. Imortalizat de fotograful AFP Brendan Smialowski, acest moment inspirase mii de fotomontaje pline de umor din întreaga lume, întărindu-l pe fostul candidat progresist la președinție, cu un ton pasionat și un aer adesea ursuz, în statutul său de vedetă web.

Citește și  Alimente de adaugat in farfurie pentru un bronz de durata

Senatorul independent din Vermont a strâns 1,8 milioane de dolari „în cinci zile pentru organizații caritabile” în acest stat rural din nord-estul SUA, prin vânzările de produse care îl arătau „cu mănușile sale” în ziua inaugurării noului președinte democratic pe 20 ianuarie. Tricouri, pulovere și alte produse conexe au fost scoase la vânzare pe site-ul său în seara zilei de 21 ianuarie, iar stocurile s-au epuizat în treizeci de minute. Produsele noi adăugate în acest weekend au fost toate vândute luni dimineață, a declarat într-un comunicat de presă.

Citește și  Femme Monumentale. Femme Végétale. – 3 performance-uri care activează spații urban-montane din Brașov

bernie sanders

El și soția sa erau „uimiți de creativitatea arătată de atât de mulți oameni … și (suntem) încântați să ajutăm Vermonterii care au nevoie”, a scris el într-un comunicat. „Dar nici această sumă nu poate înlocui acțiunea Congresului și voi face tot ce pot la Washington pentru a mă asigura că lucrătorii din Vermont și din toată țara primesc sprijinul de care au nevoie în mijlocul celei mai grave crize a lumii”.

Getty Images, agenția care distribuie fotografiile AFP în Statele Unite, „va dona încasările” din acordul de comercializare către organizația caritabilă Meals on Wheels, se arată în comunicat. Autorul fotografiei, Brendan Smialowski consideră „impresionantă” evoluția acestei imagini „și toate variantele ei”. „Când am făcut această fotografie, am crezut că este un moment bun, care merită câteva fotografii”, a declarat el miercuri pentru AFP. „Deși nu mă aștept niciodată și nu voi căuta niciodată ca munca mea să devină virală sau să se transforme în meme”, aceste montaje pline de umor, „nu mă surprind în sensul că internetul și rețelele sociale sunt imprevizibile”, a adăugat el. „Internetul arată ca un animal sălbatic, greu de anticipat și greu de îmblânzit”.

Citește și  Curry, cheese naan, muraturi…iata tot ce trebuie sa stii despre adevarata bucatarie indiana

Despre autor

Related posts
MondenUltimele articole

Distribuție de cinci stele, tehnologie de ultimă oră și botezuri în scufundări: Avatar 2, filmul tuturor exceselor

Cult blockbuster și fabulă ecologică cu efecte speciale uluitoare, Avatar (2009), de James…
Read more
Ultimele articoleUtile

Cât timp poate să fie ținută carnea la congelator? Timpul de congelare poate varia în funcție de tipul de carne

Resturi de carne care ajung pe fundul tomberonului… un lucru care se întâmplă destul de…
Read more
SănătateUltimele articole

Apa cu castravete, o apă cu o mulțime de beneficii

Data viitoare când îți va fi sete, va trebui să încerci neapărat apa cu castravete! Este o…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.