Ultimele articole

Iată de ce mazărea este ingredientul viitorului

Dacă această noutate poate surprinde, este totuși departe de a folosi mazărea pentru a păstra mediul curat. Ingredientul este utilizat atât în ​​departamentul vegan … cât și în vin.

Gin cu mazăre pentru a reduce amprenta de carbon

Cinci ani. Acesta este timpul necesar unei distilerii scoțiene pentru a dezvolta un gin revoluționar. În țara whisky-ului, Distileria Arbikie a dezvoltat un elixir … cu mazăre. Numele de cod: Nadar, care înseamnă „natură” în gaelică. Interesul rețetei nu este absolut acela de a oferi un nectar cu arome vegetale împrumutate de la leguma în cauză, ci de a reduce impactul producției de băuturi spirtoase pe planetă. Ce raport veți spune? Acest nou gin pretinde o reducere a amprentei sale de carbon de 1,54 kg de CO2 datorită utilizării mazării. Cultivarea acestora din urmă nu necesită utilizarea îngrășămintelor chimice, deoarece planta însăși extrage azotul necesar din aer pentru buna funcționare a acesteia. De fapt, îl stochează în rădăcinile sale. Este opusul grâului, care este de obicei folosit pentru a face gin. La fel, este nevoie de mai puțină apă pentru a crește mazăre; prin urmare, planta poate face față mai bine episoadelor de secetă. Mai mult, deoarece mazărea conține mai multe proteine ​​decât grâul, cultivarea sa poate face o dublă treabă de a produce gin și de a hrăni animalele.

Citește și  Novak și Jelena, un cuplu fericit!

Proteina de mazăre, ingredientul zilei de mâine

Mai mult decât mazărea în sine, proteina pe care o conține este cea care face industria alimentară să saliveze. Exemplul emblematic de succes este, desigur, friptura fără carne lansată de start-up-ul american Beyond Meat, care a cucerit cele mai mari lanțuri de fast-food. Acestea nu sunt mazăre verde pe care o gătim de obicei pentru rețeta tradițională de mazăre franceză, ci mazăre galbenă. Start-up-urile specializate în imitații ale produselor din carne au luat obiceiul de a zdrobi ingredientul pentru a oferi mestecările necesare pentru versiunea lor vegană.

Citește și  Principalele cauze ale constipatiei la bebelusi

Rețeta este deja vândută în Regatul Unit, cu gigantii de distribuție Whole Foods Market și Sainsbury’s. Pentru cei care deja își imaginează un lapte complet verde, să știe că această noutate nu are nimic asemănător cu culoarea preferată a lui Hulk. Culoarea laptelui de mazăre este între alb și crem.

„Colaj” de vin: albuș de ou cu pastă de mazăre

În vin, mazărea este folosită de câțiva ani pentru a produce sucuri vegane. De obicei, albusul de ou se toarnă în cuve în timpul etapei de „fining” pentru a clarifica și stabiliza vinul. Coagularea în contact cu taninurile permite captarea particulelor în suspensie. Adezivul de pește sau bentonitele sunt, de asemenea, alternative. Lipirea este o practică foarte veche, care a fost deja folosită de romani. În Labarde, în denumirea Margaux, Château Dauzac a apelat la un producător local pentru pasta sa de mazăre în 2017. Prin urmare, nu mai este o chestiune animală care face posibilă scăparea vinului de impuritățile sale înainte de a fi introduse în sticlă, ci o moleculă de plantă . Conform Time, 757 de noi produse alimentare cu mazăre au fost lansate în 2018. Prin urmare, suntem doar la începutul unei mari revoluții în arta de a produce mâncăruri de zi cu zi la scară industrială …

Citește și  Alimente care te ajuta sa nu te imbolnavesti

 

Related posts
MondenUltimele articole

Emma Raducanu se alatura casei Dior pentru frumusete si moda

Emma Raducanu, cea mai tânără jucătoare de tenis care a câștigat un titlu de Grand Slam din…
Read more
DeliciiUltimele articole

Un scafandru găsește o sabie a unui cruciat de acum 900 de ani

O sabie despre care se crede că aparținea unui cavaler cruciat în urmă cu aproximativ 900 de ani…
Read more
DeliciiUltimele articole

NASA lansează nave spațiale pe asteroid pentru a se pregăti de potențialul Armaghedon

Chiar dacă amenințarea unui asteroid care distruge planeta nu este pentru mâine, NASA preferă…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.