Minus Farm nu este o fermă obișnuită. Aici, nu există vaci, porci sau găini, ci insecte, viermi crescuți pentru a fi mâncați de oameni sub formă de prăjituri, pâine sau pur și simplu ca aperitiv. Această fermă este o alternativă la creșterea animalelor industriale, al doilea cel mai mare emițător de CO2 din lume.
Putem continua să mâncăm atât de multă carne când agricultura industrială este unul dintre cei mai mari emițători de gaze cu efect de seră?
Conștientizarea consumatorilor este în plină expansiune odată cu apariția inițiativelor pro-vegetarianism sau pro-veganism … dar și cu alte moduri de consum de carne.
Insectele, încă foarte puțin consumate în societățile noastre occidentale, sunt totuși o mare sursă de proteine. În plus, creșterea lor necesită puțin spațiu și resurse, toate emitând o cantitate mai mică de gaze cu efect de seră.
Virginie Mixte, fondatoarea Minus Farm, și-a amenajat ferma de insecte acasă într-o cameră de doar 10 m². Această fermă a viitorului face posibilă creșterea viermilor comestibili din diferite soiuri și în diferite stadii de dezvoltare. Indicele de consum al insectelor este ridicat datorită aportului lor de proteine, vitamine și aminoacizi de înaltă calitate.
Astfel, greierii au nevoie de 6 ori mai puțină hrană decât vitele, de 4 ori mai puțin decât oile și de 2 ori mai puțin decât porcii și găinile pentru a produce aceeași cantitate de proteine conform FAO (Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură). Agricultură). Un diferențial suficient de impresionant pentru a pune sub semnul întrebării obiceiurile noastre alimentare, chiar dacă ideea nu este de a înlocui consumul unui tip de carne cu altul, ci de a regândi mai general acest consum de proteine animale.