Roma interzice trăsurile trase de cai de pe străzile sale

Roma interzice trăsurile trase de cai de pe străzile sale, într-un efort de a proteja animalele, după ani de critici asupra exploatării acestui turism.

„Cărucioarele nu vor mai putea circula pe străzi, în trafic … doar în interiorul parcurilor istorice”, a spus primarul Virginia Raggi. Dar, grupurile pentru drepturile animalelor au criticat decizia de a permite turismului să continue în parcuri. Vagoanele, cunoscute sub numele de botticelle, sunt o afacere populară și profitabilă. Unii tour-operatori percep mai mult de 100 EUR (90 GBP) de persoană pentru un tur al capitalei italiene.

„Nu veți mai vedea cai obosiți pe străzile orașului în cele mai fierbinți ore ale lunilor de vară, pentru că am interzis-o în mod expres”, a scris doamna Raggi, primarul din Roma, pe Facebook.

Dar Rinaldo Sidoli, purtător de cuvânt al grupului activist pentru animale și mediu Alleanza Popolare Ecologista, a declarat că regulile nu merg suficient de departe.

„În 2016, Raggi garantase abolirea trăsurilor trase de cai, nu doar trimiterea lor în parcuri, astfel încât acești cai vor fi exploatați în continuare”, a scris el pe Facebook.

Angelo Sed, șeful unei asociații de șoferi de trăsură, a declarat că ar fi o lovitură majoră pentru un afacere, care deja se stinge, din cauza pandemiei coronavirusului. „Turismul în parcuri nu va fi niciodată același lucru cu tipul de afacere pe care îl puteți face în centrul orașului”, a declarat el pentru agenția de știri Reuters.