DeliciiUltimele articole

Un scafandru găsește o sabie a unui cruciat de acum 900 de ani

O sabie despre care se crede că aparținea unui cavaler cruciat în urmă cu aproximativ 900 de ani a fost găsită de un scafandru amator în largul coastei de nord a Israelului. Lama de un metru a fost descoperită de Shlomi Katzin și predată autorităților.

Se crede că sabia, care este încrustată cu organisme marine, a reapărut după schimbarea nisipurilor. Autoritatea pentru antichități din Israel (IAA) a spus că odată curățată și analizată va fi expusă publicului. „Sabia, care a fost păstrată în stare perfectă, este o descoperire frumoasă și rară și aparținea, evident, unui cavaler de cruciați”, a declarat inspectorul Unității de Prevenire a Robului IAA, Nir Distelfeld. „A fost găsit încrustat cu organisme marine, dar se pare că este din fier. Este interesant să întâlnești un astfel de obiect personal, ducându-te cu 900 de ani înapoi în timp la o altă eră, cu cavaleri, armuri și săbii.” Kobi Sharvit, care conduce unitatea de arheologie marină a IAA, a declarat că coasta Carmelului, unde a fost găsită lama, a oferit adăpost navelor în timpul furtunilor de-a lungul secolelor de activitate maritimă de-a lungul coastei. „Aceste condiții au atras navele comerciale de-a lungul veacurilor, lăsând în urmă descoperiri arheologice bogate”, a spus el.

Citește și  Tom Hanks și Rita Wilson au fost testați pozitiv cu coronavirus

Cruciații au luptat într-o serie de războaie religioase cunoscute sub numele de Cruciade, care au fost sancționate de Biserica Romano-Catolică în perioada medievală. Cele mai frecvent cunoscute cruciade au fost campaniile din estul Mediteranei care vizează recuperarea Țării Sfinte de sub stăpânirea musulmană.

Citește și  Creatorul marcii Kenzo a murit din cauza coronavirusului

Related posts
SănătateUltimele articole

Patru plante pentru a evita pofta de dulce

Uneori, pofta de zahăr este irezistibilă și ne dorim să nu putem ceda. Anumite plante sunt…
Read more
SănătateUltimele articole

Psyllium, acest aliat care pune capăt disconfortului și durerilor de stomac

Bogată în fibre, această plantă din zonele deșertice ajută intestinele leneșe și, ca bonus…
Read more
SănătateUltimele articole

Cinci exerciții de respirație recomandate pentru a reduce anxietatea

Dificultăți de respirație, inimă palpitantă… Aceste reacții pot fi cele de dragoste…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.