Ultimele articoleUtile

Aloe Vera, ingredientul minune pentru gingiile tale

Bogata in vitamine, minerale si zaharuri, Aloe Vera este cunoscuta pentru proprietatile sale hidratante, calmate, de-a dreptul miraculoase. Prezinta in egala masura virtuti anti-inflamatorii si anti-placa, utile pentru sanatatea buco-dentara.

Printre primele plante citate in literatura medicala, Aloe Vera este o planta multifunctionala, o veritabila farmacie capabila, de una singura, sa vindece numeroase maladii. Aceasta planta este folosita atat intern cat si extern datorita proprietatilor sale calmante si protectoare, utile in special pentru ingrijirea gingiilor. Cum si sub ce forma se utilizeaza ? Exista precautii de care trebuie sa tinem cont ?

Pasta de dinti pe baza de Aloe Vera, la fel de eficienta ca si cea pe baza de fluor. Efectul unei paste de dinti pe baza de Aloe Vera asupra reducerii placii dentare si gingivitei este deja dovedit. Acest efect a fost evaluat in cadrul unui studiu clinic. Participantii au fost impartiti la intamplare, in grupe de cate 15, unii folosind pasta de dinti pe baza de Aloe Vera, ceilalti folosind pasta de dinti pe baza de fluor. In cazul pastei de dinti pe baza de Aloe Vera s-a constatat o reducere semnificativa a placii dentare si a inflamatiei gingiilor.

Citește și  Antarctica este pregătită pentru tricouri cu mânecă scurtă. Recordul de temperatură a fost depășit!

Sub forma de apa de gura, Aloe Vera are doar calitati

Pentru a evalua eficienta unei ape de gura pe baza de Aloe Vera asupra acumularii placii dentare si asupra gingivitei, numai putin de sase studii clinice au fost efectuate, asupra 1600 de persoane. Unii testau o apa de gura pe baza de Aloe Vera 100%, altii o apa de gura placebo. Rezultat ? Apa de gura e baza de Aloe Vera reduce in mod semnificativ placa dentara si inflamatia gingiilor. Punctul sau forte este acela ca nu are niciun efect nedorit spre deosebire de chlorhexidina spre exemplu care poate cauza neplaceri destul de mari, poate cauza aparitia unor pete pe dinti si o alterare a senzatiei gustative. Drept urmare, Aloe Vera reprezinta o alternativa naturala si eficienta.

Citește și  Kylie Jenner confirmă că este însărcinată

Sub forma de gel, Aloe Vera vindeca aftele. Gelul oral Aloe Vera (0,5% sau 2%) diminueaza durerile provocate de afte precum si dimensiunea ranii, in special la persoanele afectate de stomatita aftoasa recurenta. Anti-inflamatorie, cicatrizanta si protectoare, reduce si perioada de cicatrizare a ranilor provocate de afte. Niciun efect nedorit nu a fost semnalat.

Citește și  Actrița britanică Esmé Bianco depune o plângere împotriva lui Marilyn Manson pentru viol și abuzuri sexuale sadice

Aloe Vera poate fi folosita atat de adulti, copii sau de femeile insarcinate. Singura conditie este sa folosesti produse de calitate si sa nu iti faci propriile tale preparate pe baza de frunze proaspete. Acestea din urma sunt toxice daca nu sunt folosite in mod adecvat.

Related posts
SănătateUltimele articole

Deodorant, alimentatie, haine – greseli de evitat impotriva transpiratiei

Areole, mirosuri neplacute…chiar daca transpiratia este un fenomen cat se poate de normal, nu…
Read more
SănătateUltimele articole

Transplantul mi-a dat opt ani în plus de viață

Când Brian Keeley era în terapie intensivă după ce a suferit un atac de cord brusc, soției sale…
Read more
MondenUltimele articole

Sir Elton John: Turneul din Marea Britanie și Europa a fost amânat pentru 2023

Sir Elton John și-a amânat viitorul turneu din Marea Britanie și Europa 2021 până în 2023, din…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *