Ultimele articoleUtile

Aloe Vera, ingredientul minune pentru gingiile tale

Bogata in vitamine, minerale si zaharuri, Aloe Vera este cunoscuta pentru proprietatile sale hidratante, calmate, de-a dreptul miraculoase. Prezinta in egala masura virtuti anti-inflamatorii si anti-placa, utile pentru sanatatea buco-dentara.

Printre primele plante citate in literatura medicala, Aloe Vera este o planta multifunctionala, o veritabila farmacie capabila, de una singura, sa vindece numeroase maladii. Aceasta planta este folosita atat intern cat si extern datorita proprietatilor sale calmante si protectoare, utile in special pentru ingrijirea gingiilor. Cum si sub ce forma se utilizeaza ? Exista precautii de care trebuie sa tinem cont ?

Pasta de dinti pe baza de Aloe Vera, la fel de eficienta ca si cea pe baza de fluor. Efectul unei paste de dinti pe baza de Aloe Vera asupra reducerii placii dentare si gingivitei este deja dovedit. Acest efect a fost evaluat in cadrul unui studiu clinic. Participantii au fost impartiti la intamplare, in grupe de cate 15, unii folosind pasta de dinti pe baza de Aloe Vera, ceilalti folosind pasta de dinti pe baza de fluor. In cazul pastei de dinti pe baza de Aloe Vera s-a constatat o reducere semnificativa a placii dentare si a inflamatiei gingiilor.

Citește și  Cele mai bune remedii naturale in caz de gripa

Sub forma de apa de gura, Aloe Vera are doar calitati

Pentru a evalua eficienta unei ape de gura pe baza de Aloe Vera asupra acumularii placii dentare si asupra gingivitei, numai putin de sase studii clinice au fost efectuate, asupra 1600 de persoane. Unii testau o apa de gura pe baza de Aloe Vera 100%, altii o apa de gura placebo. Rezultat ? Apa de gura e baza de Aloe Vera reduce in mod semnificativ placa dentara si inflamatia gingiilor. Punctul sau forte este acela ca nu are niciun efect nedorit spre deosebire de chlorhexidina spre exemplu care poate cauza neplaceri destul de mari, poate cauza aparitia unor pete pe dinti si o alterare a senzatiei gustative. Drept urmare, Aloe Vera reprezinta o alternativa naturala si eficienta.

Citește și  Obezitatea: care sunt dietele ketogenice care fac parte din noile directive europene?

Sub forma de gel, Aloe Vera vindeca aftele. Gelul oral Aloe Vera (0,5% sau 2%) diminueaza durerile provocate de afte precum si dimensiunea ranii, in special la persoanele afectate de stomatita aftoasa recurenta. Anti-inflamatorie, cicatrizanta si protectoare, reduce si perioada de cicatrizare a ranilor provocate de afte. Niciun efect nedorit nu a fost semnalat.

Citește și  Care este cel mai bun fruct pentru micul-dejun?

Aloe Vera poate fi folosita atat de adulti, copii sau de femeile insarcinate. Singura conditie este sa folosesti produse de calitate si sa nu iti faci propriile tale preparate pe baza de frunze proaspete. Acestea din urma sunt toxice daca nu sunt folosite in mod adecvat.

Despre autor

Related posts
DeliciiUltimele articole

Unde este situată cea mai îngustă stradă din lume?

Cea mai îngustă stradă din lume, aproape la fel de lată ca o foaie de hârtie A4, se află în…
Read more
DeliciiUltimele articole

Destinații magice demne de un basm Disney

Știai că decorurile din filmele tale Disney preferate sunt inspirate din veritabile destinații?
Read more
SănătateUltimele articole

Trei trucuri pentru energie și bună dispoziție în sezonul rece

Pentru a combate oboseala specifică iernii și pentru a-ți stimula energia, descoperă trei…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *