SUA autorizează primul test Covid-19 de urgență care permite pacienților să recolteze probele acasă

covid-19

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a emis o autorizație de utilizare de urgență pentru un nou test de diagnostic coronavirus care permite pacienților să își colecteze propriile probe la domiciliu și apoi să trimită acele probe către un laborator pentru testare.

Autorizația de utilizare în situații de urgență a fost reeditată LabCorp, care intenționează să pună la dispoziție consumatorii din majoritatea statelor kiturile Pixel by LabCorp Covid-19 de testare la domiciliu, cu ordinul medicului, în săptămânile următoare, potrivit FDA.

„De-a lungul acestei pandemii am facilitat dezvoltarea testelor pentru a asigura accesul pacienților la diagnostice precise, care includ sprijinirea dezvoltării de opțiuni fiabile și precise de colectare a probelor la domiciliu”, a declarat comisarul FDA, Dr. Stephen Hahn, în comunicatul agenției.

FDA a menționat că autorizația de urgență se aplică numai testului LabCorp Covid-19 RT-PCR pentru colectarea la domiciliu, care necesită un eșantion de tampon nazal pentru testare folosind kitul de colectare la domiciliu Pixel by LabCorp Covid-19.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *