DeliciiUltimele articole

Yosemite își deschide porțile pentru un număr limitat de turiști

Parcul Național Yosemite s-a redeschis acum pentru public, pentru prima dată de când s-a închis pentru a ajuta la reducerea răspândirii COVID-19, dar oferă vizitatorilor accesul doar de bază.

Parcul, situat în munții Sierra Nevada din California, este un site al Patrimoniului Mondial Unesco și, în mod normal, întâmpină peste patru milioane de vizitatori anual.

Inițial, se oferă acces doar celor cu rezerve de permisiune existente în sălbăticie și celor cu permise existente pentru a urca pe Half Dome. Chiar și așa, revenirea la operațiunile complete va continua să fie etapizată, iar serviciile pot fi limitate. Taberele, hotelurile și alte afaceri din interiorul parcului vor rămâne închise în prima etapă de redeschidere, iar serviciul de navetă care transportă vizitatorii din jurul parcului nu va funcționa în 2020.

Half Dome este faimoasa cupolă de granit de la capătul estic al Yosemite Valley care este numită pentru forma sa distinctă. Permisele pentru a permite excursioniștilor să folosească setul de cabluri sezoniere la sfârșitul excursiei de cățărat, care se află pe parcursul verii, sunt limitate la 275 pe zi. Permisele se acordă printr-o loterie anuală care are loc în martie, iar solicitanții au o șansă de aproximativ 20% de a-și asigura unul. Parcul alocă, de asemenea, un procent de permise pentru vizitatorii zilnici și se așteaptă să redeschidă loteria zilnică pentru aceste permise ulterior.
„În Parcul Național Yosemite, abordarea noastră operațională va fi examinarea fiecărei funcții și servicii a instalației oferite pentru a se asigura că aceste operațiuni respectă îndrumările actuale de sănătate publică și vor fi monitorizate în mod regulat”, au spus oficialii parcului într-o postare pe Facebook.
„Continuăm să colaborăm îndeaproape cu Oficiul de Sănătate Publică din cadrul NPS, folosind îndrumările CDC pentru a se asigura că spațiile publice și de lucru sunt sigure și curate pentru vizitatori, angajați, parteneri și voluntari”.

Related posts
MondenUltimele articole

Emma Raducanu se alatura casei Dior pentru frumusete si moda

Emma Raducanu, cea mai tânără jucătoare de tenis care a câștigat un titlu de Grand Slam din…
Read more
DeliciiUltimele articole

Un scafandru găsește o sabie a unui cruciat de acum 900 de ani

O sabie despre care se crede că aparținea unui cavaler cruciat în urmă cu aproximativ 900 de ani…
Read more
DeliciiUltimele articole

NASA lansează nave spațiale pe asteroid pentru a se pregăti de potențialul Armaghedon

Chiar dacă amenințarea unui asteroid care distruge planeta nu este pentru mâine, NASA preferă…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *