sâm. iul. 11th, 2020

Yosemite își deschide porțile pentru un număr limitat de turiști

yosemite

Parcul Național Yosemite s-a redeschis acum pentru public, pentru prima dată de când s-a închis pentru a ajuta la reducerea răspândirii COVID-19, dar oferă vizitatorilor accesul doar de bază.

Parcul, situat în munții Sierra Nevada din California, este un site al Patrimoniului Mondial Unesco și, în mod normal, întâmpină peste patru milioane de vizitatori anual.

Inițial, se oferă acces doar celor cu rezerve de permisiune existente în sălbăticie și celor cu permise existente pentru a urca pe Half Dome. Chiar și așa, revenirea la operațiunile complete va continua să fie etapizată, iar serviciile pot fi limitate. Taberele, hotelurile și alte afaceri din interiorul parcului vor rămâne închise în prima etapă de redeschidere, iar serviciul de navetă care transportă vizitatorii din jurul parcului nu va funcționa în 2020.

Half Dome este faimoasa cupolă de granit de la capătul estic al Yosemite Valley care este numită pentru forma sa distinctă. Permisele pentru a permite excursioniștilor să folosească setul de cabluri sezoniere la sfârșitul excursiei de cățărat, care se află pe parcursul verii, sunt limitate la 275 pe zi. Permisele se acordă printr-o loterie anuală care are loc în martie, iar solicitanții au o șansă de aproximativ 20% de a-și asigura unul. Parcul alocă, de asemenea, un procent de permise pentru vizitatorii zilnici și se așteaptă să redeschidă loteria zilnică pentru aceste permise ulterior.
„În Parcul Național Yosemite, abordarea noastră operațională va fi examinarea fiecărei funcții și servicii a instalației oferite pentru a se asigura că aceste operațiuni respectă îndrumările actuale de sănătate publică și vor fi monitorizate în mod regulat”, au spus oficialii parcului într-o postare pe Facebook.
„Continuăm să colaborăm îndeaproape cu Oficiul de Sănătate Publică din cadrul NPS, folosind îndrumările CDC pentru a se asigura că spațiile publice și de lucru sunt sigure și curate pentru vizitatori, angajați, parteneri și voluntari”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *